Galsai Dániel

Vélemény és vita

Demagóg

Fricska. Mikor ezeket a szavakat kopogom a számítógépbe, természetesen még nem tudhatom, mit hoz a holnap

De Iványi Gábor előző napi „kampányzárója” irányt mutat, láthatjuk, hogy mi lenne, ha a demagóg gyűlölet győzne. Íme: „Mi szeretjük a hazánkat, szeretjük a szabadságot, és készek vagyunk áldozatot hozni érte, (…) a szabadság nem egy lehetőség, (…) kötelesek vagyunk küzdeni érte. Szívemre tett kézzel mondom, hogy küzdeni akarunk Ukrajnának a szabadságáért is.” Ezt mondta Iványi egy gyakorlatilag virtuálisan létező szekta szószéke mögül, ő, az egykori vadliberális, a keresztény egyházakat folyamatosan piszkoló, lenéző SZDSZ egykori képviselője.

Természetesen eddig sem küzdött senki az ukrajnai menekültek ellen. Eddig több mint 600 ezret regisztráltunk, engedtünk be, támogattunk, etettünk, itattunk, szállásoltunk el, szívből. Iványi gondolatai viszont előrevetik, mi jöhetne, ha az ő kezükbe kerülne a hatalom? Csak arra ne várjon senki, hogy a teátrális lelkész minimálisan is elfogadhatót mond, fegyvert ragad. Legfeljebb szóban, a békepártiság ellen.

Kapcsolódó írásaink

Bogár László

Bogár László

Ez (volt) a tét

ĀEz az írás nem esélylatolgatás, hanem inkább egy töprengésfüzér arról, hogy milyen kihívások előtt áll Magyarország

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

„Aki alszik, aludjon, aki él, az éljen”

ĀA véletlenekben nem hiszek – mindennek oka és célja van. A könyvek sorsszerűen kerülnek a polcunkra, bár néha az a sorsuk, hogy nem olvassuk el őket. A verseknek is rendeltetésük van