Bán Károly

Vélemény és vita

Jutalékos baloldal

álláspont

A Városháza-ügyben megismert jutalékos rendszer fővárosi mintára működik több baloldali vezetésű kerületben – ez biztosan leszögezhető azon videók és hangfelvételek alapján, amelyeket az álarcos alakként ismert Anonymus osztott meg a nyilvánossággal az elmúlt héten. A korrupció tengerében a legújabb baloldali deal ugyanis már így fest: polgi, alpolgi izé, két lakás az adó felfelé. Az „izé két lakás az adó felfelé” a helyi nagy embereknek dukáló juss tolvajnyelvi kifejezése.

Ez a „felfelé”, persze, nem az a felfelé, amiről Márki-Zay Péter, a Gyurcsány-koalíció miniszterelnök-jelöltje unos-untalan papol. A balliberális vezetésű önkormányzatokból kiömlő korrupció már régen elinflálta Márki-Zay szlogenjét. Ez a felfelé sokkal inkább lefelé mutat. A politika mocsarába.

Továbbá arra, hogy az öregecskedő fiatal baloldal szereplői között még mindig sok az éhes száj. Soroljuk? Csak az elmúlt hetekben négy olyan, egytől-egyig szocialista politikus került súlyos korrupciós bűncselekmény gyanújába – ha ugyan messze nem több ez már a megalapozott gyanúnál – , mint a zuglói parkolási maffia kapcsán Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselő, a BKV informatikai tenderével összefüggésben Molnár Zsolt pártigazgató és Baja Ferenc exminiszter, a Táncsics Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Kérdezhetnénk: kell még valamit mondanunk, Ildikó? Egyébként kellene. Mert a szocialistákat például semmi nem ingatja meg. Sem Bangóné Borbély Ildikó frakcióvezető-helyettes kamudiplomaügye, sem Ujhelyi István európai parlamenti képviselő hamis vagyonnyilatkozata. Utóbbi anno úgy ment el Brüsszelbe, hogy előtte eltitkolta  százmilliós balatoni üdülőparadicsomának haszonélvezeti jogát.  

Az Anonymus videók arra is rávilágítanak, hogy a baloldal Hugo Boss-táskás emberei értik az idők szavát, s tudják azt is, hogy nem minden a pénz. Háborús inflációs időkben baksisnak megteszi az értékálló lakás is. A tippadó ember, akitől az innovációt ellesték, s akire zseniális csávóként hivatkoznak, így hirdeti magát közösségi oldalán: „Ha anyagilag bekerülsz a válságba, kardnyelőnek elmehetsz a vásárba.” Nem kell a pénz, elég egy kis bankos trükközés, s jöhet a lakás. Strómant majd találunk hozzá, ne kelljen a vagyonnyilatkozatba beírni.

A pestszentlőrinci önkormányzathoz kötődő durva korrupciós ügy szálai a korábbi szocialista – a Gyurcsány-féle átcsábítás óta DK-s – polgármesterig, Szaniszló Sándorig érnek. Meg valamelyik alpolgármesteréig. Túl sok tiltakozást tegnapig mindenesetre nem láttunk, hallottunk a Fővárosi Közgyűlésben is erős emberként számon tartott, az ATV-ben is megmondóemberként tündöklő Szaniszló Sándor részéről.

Ezen a héten az is kiderült, hogy a baloldal ügyes embere, Patek Gábor nem csak a lakásbizniszhez ért, a hirdetési piacon is járatos. A baloldali önkormányzatok vándorló táskás embere Karácsony Gergely előválasztási kampányának szervezésében is részt vett. Elintézte, hogy a százhuszonhárom hirdetési felületért csupán ötmillió forintot kelljen megfizetni az ötvenegy millió forintos árból. A haszonélvezőt, vagyis Karácsony Gergely főpolgármestert, pártját, a Párbeszéd Magyarországot, nem is szólva a luxuslakóparkban rejtőzködő támogatóról, a 99 Mozgalomról, nem érdekelte, hogy „ez nem teljesen szabályos”. Hogy mást ne mondjunk, nem jogállami. Nem lehet rá kék szalagot sem kötni.

Ha Anonymus ilyen ütemben folytatja a baloldal szennyesének kiteregetését, kiderülhet, hogy a hatpárti gyurcsányos összefogás kényszerzubbonyos koa­líciója Magyarország ezeréves történetének legkorruptabb politikai alakulata.

(A szerző újságíró) 

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Agymosás helyett nagymosás

ĀA véleményt formáló publicisztikák tengerében írásom csak egy csepp jelentőségével bírhat

Rab Irén

Rab Irén

Ki avatkozik be a magyar választásokba?

Ā„A kormányhű magyar tévé orosz propagandát sugároz” – írta Twitter-bejegyzésében Katarina Barley, az Európai Parlament német alelnöke