Galsai Dániel

Vélemény és vita

Hajrá, Lengyelország!

Fricska. Ismét egy kis adalék a dicső Nyugat morális hátteréről – a véres háború „oldalvizén”, a sport világából

„A Svéd Labdarúgó-szövetség támogatta az oroszok kipöckölését, de azzal nem ért egyet, hogy a lengyel válogatott így könnyített úton juthat ki a vb-re, mivel meccs nélkül játszhat majd a svéd–cseh párharc győztesével.” Nocsak, nocsak! Ez bizony ugyanaz a Svédország, amelyiknek köztévéje gyalázatosan hamis riportfilmet közölt Magyarországról, közszereplői neveztek minket kirekesztőnek? Hogy is van ez, kedves háromkoronások?

A háborúban teljesen vétlen, amúgy többnyire a világ élvonalába tartozó orosz sportolók (operaénekesek, karmesterek…) tönkretétele rendben van –, de ha a döntés következtében a svédeknek egy meccsel többet kell játszaniuk, az már renonsz, azonnal fellebbezünk, azonnal vége a könnyes-bús háborúellenes romantikának? A sport, mint oly sokszor, ezúttal is tükröt állít a világnak. Ezek után duplán: hajrá, Lengyelország!

Kapcsolódó írásaink

Nagy Dóra

Nagy Dóra

Vissza a puszit!

ĀÉrdekes megfigyelni, hogy a tízmillió virológus országából hogyan váltottunk át a tízmillió biztonságpolitikai szakértő és stratéga hazájává

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Meddig terjed az emlékezet?

ĀAz idén nyolcvan éve elhunyt Móricz Zsigmond és a holt „költők” társaságában az őt majdnem egy évtizeddel megelőző Krúdy Gyula emlékét idézzük föl!