Galsai Dániel

Vélemény és vita

Eszement

Fricska

„Ezt a szivárványkoalíciót, úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.” Ezt tudta mondani Márki-Zay Péter főállású elmeháborodott, aki mellékfoglalkozásként a Gyurcsány-klán paraván miniszterelnök-jelöltje, egy fórumon a saját szájával!

De mit szóljon ehhez egy olyan ember, aki még próbálja őrizni a normalitás utolsó bástyáit, mikor „Szó bennszakad, hang fennakad, / Lehellet megszegik” – hogy Arany János A walesi bárdok című drámai balladáját idézzük? Szinte semmit. Ahhoz ugyanis Márki-Zaynak kell születni.

Akinek volt elég teflon az ábrázatán ahhoz, hogy ezt a nyilvánvaló gyalázatot is megpróbálja letagadni, mondván, hogy ő igazából a Munkáspártra és a Mi Hazánkra gondolt! „Mi” – ezt mondtad, Petya. Márpedig azok bizony ti vagytok, a hazudozó Fletótól a mocskos szájú Jakabon át a te gyökértelen, ideológiai zűrzavarodig. De nektek már minden mindegy, nektek már a hét is páros szám.

Kapcsolódó írásaink

Bogár László

Bogár László

Évértékelés

ĀOrbán Viktor a most elhangzott, sorrendben 23. évértékelőjében egy igen drámai kihívás előtt álló ország népéhez szólt

László Tamás

László Tamás

Se dal, se énekes

Ā„Nem az énekes szüli a dalt: / a dal szüli énekesét.” Babits Mihály írja Mint forró csontok a máglyán című versében ezeket az igaz, szép sorokat a vers és költő viszonyáról, de kitágítva az életről, a minket körül vevő világban létezésről is szólva