Galsai Dániel

Vélemény és vita

Az elvek szava

Fricska. Formabontó interjút adott a Hír TV-nek Volner János. Egyrészt a róla elnevezett párt elnöke szabatos, visszafogott mondatokban válaszolt a kérdésekre

Ismerve a többi ellenzéki megszólaló keszekusza és Márki-Zay összevissza verbális ámokfutását, önmagában már ez is üdítő jelenség. Ezenkívül a valóban elvhű radikális-nemzeti politikus bejelentette: pártja jelöltjei visszalépnek az április 3-i választáson. Az ok: nem akarják, hogy a rájuk adott szavazatokkal veszélyeztessék a konzervatív oldal győzelmét, és esetleg trónra segítsék a Gyurcsány-klánt és annak utánfutóit.

Tiszta és világos beszéd ez, pláne annak fényében, hogy ezzel nagyjából több száz millió forintnyi állami támogatástól esnek el. De – így Volner – a haza sorsa nem pénzkérdés, az elvek nem megvásárolhatók. Közben arra biztatta a Jakab-féle Jobbikból elmenekülteket, hogy kövessék példáját. Ritka szép példája ez az elvi alapú ellenzékiségnek. Kíváncsian várom, hogy a megszólítottak megértik-e a kor szavát?

Kapcsolódó írásaink

Domonkos László

Domonkos László

Fóbiák és mániák

ĀA „fóbia” szó elsődleges jelentéséről azt írja az idegen szavak szótára, hogy az „beteges félelem, iszony, irtózás valamitől (a kényszerképzetek egyik fajtája)”