G. Fehér Péter

Vélemény és vita

És hol a vége?

„Integrálódj, fehér asszony!” – ez a felszólítás olvasható azon a molinón, amelyet Németországba egy gépkocsi-felüljáróra aggattak

álláspont

A kifeszített vászon közepén egy szőke női alak látható, vállig érő, kifésült hajjal, míg egy egyik oldalán egy hagyományos iszlám ruházatot viselő férfi, a másikon egy ugyancsak muszlim viseletben levő nő néz farkasszemet az alattuk közlekedőkkel.

A „képregényhez” magyarázó szöveg is tartozik. „Az integráció a ruhaviselettel kezdődik, és ügyelj a vallási kisebbségek érzéseire! Úgy öltözködj, hogy tartsd tiszteletben azokat! Ne viselj pólót, farmert, minit, kibontott hajat! És hol a vége?” Ez a kérdés vezethet el a plakát készítőjéhez, aki egy bevándorlásellenes német youtuber, ezzel a sajátos módszerrel tiltakozva a szélsőségesek egyre fokozódó terrorja ellen.

Az EU migránspolitikája, az évtizedekig hangoztatott multikulturális koncepció már régen megbukott, Brüsszel viszont csak nem akarja a témát elengedni. A migránsoknak eszük ágában sincs integrálódni, párhuzamos társadalmakat, no-go zónákat hoztak létre, és saját iszlám törvényeik szerint élnek, elutasítva a befogadóország jogrendjét. Ezt már sokszor elmondtuk, de valószínűleg nem elégszer, annál is inkább, mert a mostani plakát egy új, és tegyük hozzá, az eddigieknél is félelmetesebb jövőt vizionál.

Mostanra már az az elképzelés is bedőlt, hogy a párhuzamos társadalmak békésen élhetnek egymás mellett. A tény az, hogy a ma még kisebbségben lévő migránsok rá akarnak telepedni az őshonos európaiakra, akiktől elvárják identitásuk teljes feladását és alávetettségük szó nélküli elfogadását. Nyugat-Európában a karácsony méltó megünneplése egyre inkább nehéz-ségbe ütközik, az iskolákban a muszlim diákok csak az iszlám öltözékben megjelenő tanároknak hajlandók szót fogadni, ha éppen nem fejezik le őket, általános a többnejűség, a gyerekkorúak házassága, hogy a nők elleni erőszakról már ne is beszéljünk.

A nyugat-európai jövő reménytelen, már csak azért is, mert a migránsok száma átlépte a kritikus tömeget, ami óhatatlanul magával hozta saját intézményeik hálózatának kiépítését. Külön vallási iskoláik, muszlim bíróságaik, ügyvédi irodáik, kórházaik, üzleteik vannak. Ez már nem egyszerűen a párhuzamos társadalom, hanem az intézményesített párhuzamos társadalom.

Úgy gondolhatnánk, mi itthon biztonságban vagyunk. Nagy tévedés. Nem csak arról van szó, hogy a baloldal esetleges győzelme esetén lebontaná a határkerítést.

A kerítés szerencsére még áll, de már megkezdődött a fizikai akadály „felett” a vegyes társadalom elfogadtatásának az emberi agyakba történő beültetése. Alig látni olyan nagy világmárkát, amely kizárólag európai személyekkel hirdetné termékeit. Mintha a legtermészetesebb dolog lenne, hogy nálunk a reklámfelületeken más kontinensről származó hölgyek viselik az eladásra szánt ruhákat, ajánlják a parfümöket. Az egyiken egy európai, egy afrikai és egy távol-keleti manöken van meggyőződve arról, hogy az általuk reklámozott illatszer a világon a legjobb. Vagyis a teljes skálát ez a plakát is felvonultatja, mint ahogy ilyesmivel ma már lépten-nyomon találkozhatunk. Ez még nem a valóság, csak a tervezett valóság előkészítése.

Hogy tévednék? Nézzünk akkor kicsit tüzetesebben körül. Az egyik nagy reklámfelületen egy hagyományos iszlám öltözéket viselő nő portréja néz le az arra járó pestiekre. „Van, akinek menekült, másoknak migráns. De elsősorban ő egy ember” – áll a plakát tetején. Senki nem állította az ellenkezőjét. Mielőtt az érzékenyítés hatása alá kerülnénk, azért tegyük fel a németországi molinó kérdését.

És hol a vége?

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Jajszó

ĀA kis budai lottózóban mellém telepedett egy férfi. Ápolatlan benyomást keltett. Lehámozta kezéről a kötött kesztyűt, fekete, kopottas kucsmáját az ölébe rejtette, és szuszogott

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Pásztor a viharban

ĀSzóval mégis van ott a mélyben valami titok, és a nyelv egy pengeél, amelyen megcsillan a magyar irodalom, a művészet, a kultúra fénye