Bán Károly

Vélemény és vita

Hazugokkal nincs vita

A hatpárti szivárványkoalíció trójai falova és ál-miniszterelnökjelöltje, Márki-Zay Péter önnönmaga megtépázta renoméját új trükk bevetésével próbálja helyreállítani: televíziós miniszterelnökjelölti vitára hívta ki Orbán Viktort

álláspont

Ezzel szeretné feltornázni magát a komolyan vehető jelöltek közé. Egy kis apróság azonban elkerülte a figyelmét: Magyarországon jelenleg nem állnak fenn egy ilyen vitának a politikai feltételei. Leginkább a baloldal arrogáns, gyakorta álhírekre, hazugságokra épülő gyűlöletpolitikája miatt.

Ennek élharcosa Gyurcsányék trójai falova, Márki-Zay Péter, akinek legenyhébb megjegyzése az általa kihívottal kapcsolatban az, hogy „kormánya az ezeréves Magyarország legkorruptabb kormánya”. Ezenközben pedig a költségvetést hatmilliárd forinttal megcsapoló Czeglédy Csabával fotózkodik, és nap mint nap hazudozik arról, hogy korábban mit is mondott a rezsicsökkentésről, a minimálbérről vagy éppen a benzinár befagyasztásáról.

Önök Orbán Viktor helyében kiállnának egy ilyen hiteltelen hazudozóval élő tévévitára?

Nem csupán azért nem, amiért a Fideszben elutasították a felkérést: „Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.” A helyzet ugyanis az, hogy jó érzésű ember a főnökével, Gyurcsány Ferenccel – aki hazudik reggel, éjjel, meg este – sem állna le vitázni.

És, hogy még miért nem, íme: „Ami pedig a lényeget illeti, elnök úr, kérnék öntől valami szívességet most itt: ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt (…) legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni.

Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én most mondom önnek: ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed” – szólította fel a Fidesz elnökét 2006 áprilisában a tévévitán Gyurcsány, majd így folytatta: „Ha ön úriember, tisztességes magyar ember, és nem ármánykodással szeretne megküzdeni a kampányban, azt kérem, még ma este, azt a kampányt, ami arra épül, hogy mi el akarunk adni, privatizálni akarunk, ezt vonják ki a forgalomból. Így ön sem akarhat nyerni. Ez nem tisztességes, elnök úr!” – hazudta szemrebbenés nélkül.

Előtte kétszer is volt Magyarországon nyilvános miniszterelnökjelölti vita a parlamenti választás előtt, és mindkettő a választópolgárok széles körű egyetértésével találkozott. A Republikon Intézet közvélemény-kutatása is azt mutatta, hogy egy miniszterelnöknek demokratikus kötelessége részt venni a választások előtt egy vitában, tízből hét választó képviselte ezt. Ma azonban szinte kizárt ez a vélekedés, ennek éppen Gyurcsány lebukása lett a legfőbb gátja, aki nem sokkal a 2006-os választások után a maga által kiszivárogtatott őszödi beszédében ismerte be, hogy korábbi kormányzása a választók átverése volt, és a nap minden szakában hazudozással telt.

Gyurcsány az ominózus televíziós vitán is hazudott arról, hogy mire készül: vizitdíjra, kórházi napidíjra, tandíjra, százhetven állami vállalat privatizálására, gázáremelésekre, majd – lebukását követően – a hatalma megtartása érdekében rendőrterrorra, hogy aztán az IMF karjaiban és az Európai Unió pénzügyi mentőcsomagjával tegye teljessé kormányzása csődjét. És most újra ezt hozná(k) vissza!

A hatalomba éppen trójai falova segítségével visszalopakodni szándékozó Gyurcsány hatpárti koalíciója Márki-Zayt már arra sem tartja érdemesnek, hogy a pártelnöki találkozókra meghívja szolgalelkű kapitányát…

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Bán Károly

Bán Károly

Hazugokkal nincs vita

ĀA hatpárti szivárványkoalíció trójai falova és ál-miniszterelnökjelöltje, Márki-Zay Péter önnönmaga megtépázta renoméját új trükk bevetésével próbálja helyreállítani: televíziós miniszterelnökjelölti vitára hívta ki Orbán Viktort