Galsai Dániel

Vélemény és vita

A gyűlölet árnyai

Fricska. Eszelősek, ez nem lehet kétséges. Nem ismernek korlátokat – ez viszont már közveszélyes

„Mindenképpen borzasztó helyzet fog kialakulni, bármilyen eredmény születik tavasszal. Ha a Fidesz veszít, akkor Orbánék – szándékosan fogalmazok így – nyugtalanságot robbantanak ki az utcákon, ez lenne a minimum” – mondta Szentpéteri Nagy Richárd, s írta meg N. Vadász Zsuzsa a ballib véleményportálon, a Hírklikken. Ez már a gátlástalanság forradalma, a pofátlanság diktatúrája, a realitás tudatos félresöprése.

Olyanok mondják ezt, akik  legitimálniák a 2006-os gyurcsányi rendőrterrort, akik mostanság ügyészeket, közszolgákat, újságírókat, rendezőket, konzervatív értelmiségieket fenyegetnek, az Alaptörvényt próbálnák áthágni, minden jogi elvet felrúgva. Az ész megáll, ez esetben a parlamentáris demokrácia jobblétre szenderülne, lehetne akár lövetni is, Gyurcsány korszaka jöhetne el. Akkor tényleg minden lehetne, akár terror és utcai harcok is. Ami nem volt tizenegy éve.

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Berlin fölött az ég

ĀA kormányprogramból a negyedik birodalom tervét olvasták ki, bürokratikus központosítást

Deme Katalin

Deme Katalin

Mártírok és áldozatok

ĀCsak 2021-ben két katolikus egyházi személyt vertek halálra Lengyelországban: Adam Mysz­kowski káptalant (69 éves) és Adam Swierzewski ferences rendi szerzetest (35 éves)