Dippold Pál

Vélemény és vita

Hiénák

Orbán Viktor bejelentésére, miszerint a Fidesz Novák Katalint jelöli a köztársasági elnöki tisztségre, szinte azonnal felharsant a Gyurcsány-hiénák kórusa

álláspont

Hiába figyelmeztették őket a baloldali politológusok arra, hogy ezzel jelentős károkat okoznak maguknak a róluk amúgy sem túl jó véleménnyel lévő közvéleményben, a hiénák egymást túllicitálva vihogtak.

Ha kísérletet teszünk a különös viselkedés megértésére, nem árt néhány alapvető ismeretet összegyűjteni róluk. A ragadozó éjszaka vadászik, nagyobb csapataik­tól a nagyvadak, az orrszarvúak, zsiráfok, vízilovak, sőt az elefántok sem érezhetik magukat biztonságban. A hiénahorda megtámadja az oroszlánt, a leopárdot és a gepárdot is. Ez utóbbit csak persze a világ leggyorsabb állatának vadászata befejeztével, amikor a gepárd fáradt, és egyedül van. Na, ekkor támadnak a hiénacsapatok. Sokan egy ellen. Klánokban élnek, ezek létszáma akár százfős is lehet. Vadászterületük a Kalahári-sivatagban például akár ezer négyzetkilométeres. A klánokat a nőstények uralják.

Arról nem szól a szakirodalom, hogy a hiénaklánok alkalmilag szövetségre léphetnek-e egymással, ám ez Magyarországon ellenzéki összefogás néven mégiscsak összejött. A látszólag az erőszakos, magamutogató, gyűlölködő beszédmódú hölgyek, Dobrev Klára, Szabó Tímea, Vadai Ágnes, Kunhalmi Ágnes, Bangóné, Szél Bernadett és Donáth Anna vezette balliberális pártok már csapat-összeállításukkal is hazudnak, hiszen sehol sem lennének két hírhedt férfiember, Gyurcsány Ferenc és az igazi főnök, Soros György pénztárcái nélkül.

Novák Katalin jelölésének híre azonnali akciókra sarkallta a klánokat. Férfi tagjaik ótvaros hazudozással támadták az államfői feladatokra minden szempontból kiválóan alkalmas Novák Katalint.

„Párttitkárhelyettes lesz az államfő egy pártállami kísérletben” – szellemeskedett KISZ-titkárosan Gyurcsány. A baloldal főműficsúrja, Márki-Zay Péter is megszólalt: „A jelölt Orbán Viktor-os fülbevalót hord… Olyan ember, aki szerint a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak. Aki arról beszél, hogy ne akarjanak a nők annyit keresni, mint a férfiak. Novák Katalint személyes felelősség is terheli a jogállam lebontásáért, az ország megosztásáért, a gyűlöletkampányok szervezéséért és a tomboló korrupcióért. A köztársasági elnöki feladatra teljesen alkalmatlan.”

A párbeszédes provokátornyikhaj, Tordai Bence is csatlakozott a kórushoz: „Novák Katalin Orbán hívására sutba dobta az elveit, 180 fokos fordulatot vett, és a korábbi progresszív feminista elkezdett egy olyan nőgyűlölő, szexista, macsó, fideszes tempót tolni családügyi miniszterként, ami a fideszes férfiaknak az elvárása.”

Őrjöngésbe kezdett a Budapest Pride. „Ha Novák Katalin lesz Magyarország következő államfője, az komoly veszélyt jelent majd a magyar nőkre, az LMBTQ-jogokra, a szólásszabadságra és a magyar demokráciára nézve” – sivítják közleményükben.

Ám az államfői feladatra minden szempontból kiválóan alkalmas Novák Katalinra zúduló gyűlöletcunami igen könnyen visszacsaphat. A világdivatnak megfelelő genderhiénák – korábban a ragadozót egyébként hermafroditának gondolták – felindulása persze érthető.

Itt van egy okos, kedves, jó kisugárzású, háromgyerekes családanya, aki nem az agyament liberális szabadosságra, hanem a keresztény kultúrára épített, hagyományos értékek képviselője, megtestesítője. Aki pontosan tudja a helyét és ismeri szerepét a teremtett világban. Aki egészen biztosan az összes magyarért, családjaikért és a jövőnket jelentő gyerekeinkért fog dolgozni.

Ez pedig így, karácsonyi időkben mindannyiunknak őszinte örömre és komoly reményekre ad okot.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Öröm

ĀGyorsan közeledett a karácsony. J. Károly ezt például abból látta, hogy hétköznap is egyre több volt a vásárló a szupermarketben