Galsai Dániel

Vélemény és vita

Az ordító egér

Fricska. Ne becsüljük le, ha egy útját vesztett, pszeudoértelmiségi eljut karrierje zenitjére

Most maga Karácsony Gergely, a székesfőváros polgármestere jutott el a minap erre az „értelmiségi” szintre, és szokásához híven a világhálón nyomban közzé is tette frusztrált diadalát. „Elküldtük őket a büdös francba, Marci” – reagált Karácsony Gergely a Városháza-ügyben történt házkutatásokkal kapcsolatban a Partizán első riporteri kérdésre.

„Én elmondtam, hogy ez egy határátlépés, én ordítoztam a belügyminiszterrel. (…) Nem vagyok egy ordítozós típus, tényleg tízévente egyszer, de ez most volt.” Karigeri tehát roppant büszke magára. Arra, hogy nagyon keményen beszólt – ha kivételesen igazat mond – annak a belügyérnek, aki alatt véget értek a bandaháborúk az országban.

Az immáron minden szinten bukott és bukásra ítélt figura azzal dicsekszik, hogy egyszer végre kiabált. A Városház-ügy lassan végképp rádől, a hatalma látszólagos, Gyurcsánnyal pedig nem kiabálhat. Ő az egér, aki ordítani szeretne.

Kapcsolódó írásaink

Szarka László Csaba

Szarka László Csaba

Globális (környezeti) kormányzás

ĀA Faragóék által megalkotott fogalomrendszerben csak nekik lehetne igazuk. Ők a saját zárt rendszerükben gondolkodnak. Kívülről – például lokálpatrióta szemszögből – a környezeti kérdéskör egészen másképpen fest