Dippold Pál

Vélemény és vita

Az ördög barátja

Különös mondat lifeg a magyar belpolitika légterében. A baloldal miniszterelnök-jelöltje kijelentette, hogy bárkivel összefogna, hogy kormányra kerüljenek, az ördöggel is

álláspont

Néhány másodperc múlva nyomatékosan megismételte, bárkivel, akár az ördöggel is össze fognak fogni.

Mindezt a magát a nagypolitika színpadán illegető Márki-Zay Péter, a magát hangos dobszóval lépten-nyomon kereszténynek, katolikusnak hirdető másodpercemberke csapta a szemünkbe és a fülünkbe. A már-már a marxista embereszménynek – papíron legalábbis – megfelelő, mindenoldalúan képzett, több nyelven beszélő világfi, ha csak teheti, kezét a zakójára varrt kék szalaghurokra rakva, kereszténységéről beszél.

Arról hallgat, hogy ebbéli mivoltában hogyan is tud részt venni az ellenzéki összefogásnak titulált balliberális pártszövetség hatalommegszerzési manővereiben. Katolikus mivolta legkevesebb arra kötelezné, hogy közölje a szövetség valódi vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel, hogy a szemkilövetés nem keresztényi cselekedet, miként a balra fordult Jobbik zsidólistázása és az ő Jakab Péterük botránykeltő parlamenti akciói sem azok.

Igazán kifejthetné a momentumos hölgykülönítménynek, különösen Cseh Katalinnak, hogy az abortusz nem vihogással kísért botmixermutatvány. A párbeszédes Karácsonnyal és Szabó Tímeával megértethetné, hogy a gyűlölet nem pálya, a szocialista Kunhalmi Ágnest pedig beírathatná egy magyarnyelv-tanfolyamra.

Azt bátran kimondhatjuk, hogy Márki-Zay Péter álkeresztény. Hiába pergő nyelvű liberális eszmekufár, hiába lobogtatja rejtélyesen megszerzett diplomáit, egyetlen mondattal szétrobbantotta a róla annyi munkával összerakosgatott képet. Mert az, aki az ördöggel akar paktálni, nem keresztény.

A szakirodalom, méghozzá a katolikus tanítás a következőképpen fogalmaz az ördögről: a hazugság atyja; a hit, az emberi nem ellensége; az élet elrablója; gyilkos; az igazság eltorzítója; minden rosszak gyökere; a bűnök előidézője; az emberek tévútra vezetője; a nemzetek elárulója; az irigység felszítója; a kapzsiság forrása; a viszály oka; mindenféle csel előidézője; kísértő, félrevezető; minden csellel és megtévesztéssel teli; az erény ellensége; az ártatlanok üldözője; tisztátalan lélek; a leggonoszabb cselekedetek szerzője.

Ha mindezt átfuttatjuk agyunkon, egyáltalán nem csodálkozunk a baloldal kormányfőjelöltjének összes eddigi handabandázásán. Az ördög leendő (?) szövetségese sok mindennel támadja az Orbán-kormányt, hirdeti a nemzetépítő és megtartó politikával szemben álló tételeit.

Hogy az illegális migráció hasznos, az a fideszes, aki nem ezt vallja, ostoba, ostoba, ostoba, hogy a rezsicsökkentés és a minimálbér-emelés butaság, eltörlendő, hogy a kormány ukránokat – értsd, kárpátaljai magyarokat – szabadít ránk, hogy a kormánypártok tizenkét év óta nem tesznek mást, csak lopnak, és nem engedik rá a világpiaci árhullámzást az országra. Micsoda méltánytalanság az, hogy itt a magyarok biztonságban, 2010-hez viszonyítva anyagi javakban legkevesebb kétszer jobb viszonyok között élhetnek!

Az ördög barátja a viszálykeltésben, az indulatok és a gyűlölet felszításában jeleskedik. Bár nehezen érthető, vidéki emberként miért éppen ő az, aki a vidéken élő magyarokat gyalázza és sértegeti, az a következetes gonoszság, amivel folyamatosan sértegeti az ország népének többségét, vérlázító. A Fidesz-szavazókat lépten-nyomon leostobázza. Trágyával etetett, sötétben tartott gombáknak és falusi, egyszerű tudatlan embereknek titulálja őket.

Az ördögnél mindennek ára van. Márki-Zay lelkét már elvette, nem hagyhatjuk, hogy a vastag ceruzával megírt számlát is benyújtsa. Nekünk legalábbis ne!

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Bevándorlóország iparpolitikája

ĀA cím Németországra, annak a legutóbbi választások eredményeként létrejött „közlekedési lámpa” koalíciójának koalíciós szerződésére utal, amelyben országukat „modern bevándorlóországnak” minősítik

Domonkos László

Domonkos László

Az a vasárnap

Ā„Varsóval megszakadt a telefon-összeköttetés”, mondta a rádió. Dermedten kezdtem figyelni a szenvtelen hangra, de elég kevés konkrétumot közölt: „az éjjel a lengyel hadsereg egységei… a televíziót is… egyes hírek szerint…”