Dippold Pál

Vélemény és vita

Galóca

A józan gondolkodású magyarok eddig is tudták, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter idióta. Egy áljobboldali álúr az amerikai űrből

álláspont

Idepottyantották, most meg osztja az észt. Arra azonban kevesen számítottak, hogy a gyalázkodást, sértegetésünket ennyire fokozni tudja. A hódmezővásárhelyi polgármester viaszbábura emlékeztető figuráját nehéz elképzelni a maga hétköznapjaiban. Miután pizsamát vett, vajon lefekvés előtt is megfésülködik? Mert az mégsem járja, hogy az egyre kócosabb mondatokkal előálló akárki, aki valakinek képzeli magát, zilált hajjal hajtsa álomra fejét.

Márki-Zay, a maga álszent erőszakosságával és gumivigyorával hasítja a magyar parlamenti választások úszómedencéjében a vizet. Ki-ki-kiabál a vízből, a parton balliberális szövetségesei unottan koktéloznak, biztatják, húzz bele Péter, mi veled vagyunk, holott úgy magára hagyták, ahogy csak kell. A jelölt meg elszánt-ostobán tempózik a politikai-gazdasági hatalom megszerzése felé. A lábain ott forognak a hazai és a nemzetközi támogatóinak pénzpropellerjei.

Nyilván nem véletlen, hogy a műtrágyakirály, Bige László az, aki a nem túl rokonszenves arcát is Márki-Zay kampányához adta. Külföldi támogatóiról most ne beszéljünk. A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc már jó régen megmondta, jobb, ha nem is tudjuk, honnan mindenhonnan jöttek és jönnek pénzek a hozzájuk hasonlókhoz.

Vizsgáljuk meg Márki-Zay Péter különös kapcsolatát a bélsárral, aminek hétköznapi nevét nem illendő leírni, ám ami nélkülözhetetlen például a mezőgazdaságban. Azt sem árt leszögezni, hogy ez az anyag lényegesen környezetbarátabb, barnaságában is zöldebb, mint a Bige-féle műtrágya.

Éppen ezért értelmezhetők nehezen azok a szóképek, melyekkel a nagyreményű Márki-Zay sorra sértegeti azokat, akik nem értenek egyet az általa képviselt balliberális szellemi terrorosztag elképzeléseivel. A piacgazdaság-fetisiszta újmarxisták nagy erőkkel támadják a magyar kormány rezsicsökkentő intézkedéseit. Ennek jelöltjük a következő szavakkal adott hangot: „Ezzel (a rezsicsökkentéssel – a szerk.) meg lehet nyerni egy választást addig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint egy gombát.

Sötétben tartanak és trágyával táplálnak. Addig, amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni.” Felettébb ostoba és zavaros képsor ez. Lazán lehülyézni több millió embert, elvenni tőlük az anyagi gyarapodás lehetőségét, és megingatni biztonságérzetüket, ez megy neki. Mindig is így volt, amikor a baloldal volt hatalmon. Elvettek, kimondhatni, loptak, romboltak, pusztítottak.

Vezérürüjüknek előválasztott ficsúrjuk távlatai nem sok jót ígérnek: „Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni a megújulókra.

Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat.” Azt már ne is vegyük elő, hogy a benzinárstop miért nem tetszik Márki-Zaynak. A minket lehülyéző derék ideológiai vigéc az, aki a valódi szellemi sötétség pincéjében él. Ha gondolatmenetét folytatjuk, eljutunk addig, hogy akkor köszönt be a szép új világ, ha mindenki mindenből kevesebbet, egyre kevesebbet kap. Majd alig eszünk, alig iszunk, nem mosakszunk, keveset utazunk, igazi haladó zöldpéldányokká válunk.

Már csak az a kérdés, hogy az ezek után jelentősen megcsappant trágyaadagok miként táplálják majd a Márki-Zay-féle gombákat. Amelyek, nem mellesleg, gyilkos galócák.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Szarka László Csaba

Szarka László Csaba

COP26-trilógia 1.

ĀMottó: Az éghajlatváltozás sokkal több, mint a CO2, és a CO2 pedig sokkal több, mint klímaváltozás

Lóránt Károly

Lóránt Károly

A narratíva

ĀA narratíva természetesen egyaránt vonatkozhat belpolitikai helyzetre vagy külpolitikaira, én itt néhány gyakorlati példán (újságcikken) keresztül a mai euroatlanti politikai térben szeretném bemutatni a narratíva működését

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom