Galsai Dániel

Vélemény és vita

Fényévek

Fricska. Ez amolyan hamisítatlan „vadaiágis”. A DK női szekciójának ökle egy szöveggel kísért fotóval kommentálta, hogy Gubás Gabi színművésznő meglepett arckifejezéssel konstatálta, amikor a reptéren összefutott a párt Keresztanyujával.

„A fejed, amikor rájössz, hogy hiába kaptál sok pénzt, hogy egy filmben eljátszd, minden tekintetben fényévekre le vagy maradva Dobrev Klára mögött, és ott is maradsz!” Micsoda ócska külvárosi, kocsmai stílus ez? Egy vezető politikusnő – aki ráadásul közismert ripacs nővédő – így száll bele egy színésznőbe egy szerep miatt, ami ráadásul a valóságon alapul?

Vajon mire gondolt a nagy gondolkodó ezzel a „fényévekkel”?  Esetleg arra, hogy Gubás Gabinak nem ortodox kommunisták voltak az ősei, és nem vett részt Medgyessy Péter megfúrásában, mint Dobrev? A színészi teljesítmény föl sem merülhet: egy vezető művésznő áll szemben ugyanis egy harsány, vásári ripaccsal. Egy megoldás maradt: Vadai egy frusztrált, gyűlölködő proli.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Dóra

Nagy Dóra

Kínos csend

ĀEgy magát szakmailag komolyan vevő kritikus nem engedheti meg magának azt, hogy hazudjon olyanról, ami még egy laikusnak is egyértelmű, hogy rendben van