Galsai Dániel

Vélemény és vita

Álmok és vonatok

Fricska. Sajátosan magyar ballib, frusztrált örömünnep. És a gunyoros kommentárok élén természetesen Dobrev asszony, aki így ír: „Elindult Budapest felé a prágai és a bécsi gyors”

Természetesen Babis cseh miniszterelnök – néhány tizedszázalékos – vereségéről és Kurz osztrák kancellár korrupciógyanú miatti lemondásáról szól a nóta. Nézzük a tényeket! A magyar és a kelet-európai érdekekért nyíltan kiálló Babis pártja helyére két jobboldali párt kerülhet, amelyek szintén többször kiálltak Orbán Viktor mellett.

Ellenben kiestek a törvényhozásból a szocialisták és a kommunisták. Kurz továbbra is marad pártelnök és frakcióvezető, amolyan „árnyékkancellár” lesz, és a néppárti-zöld kormány is folytatja. Klára asszony, velem lehet egyezkedni! Jövőre essen ki a magyar parlamentből az MSZP és a lassan komcsiknál komcsibb Jobbik, és maradjon a nemzeti-konzervatív kormány! Aztán jól eldumálunk mi ketten a különféle vasúti menetrendekről!

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Átgondolt „baráti tűz” Brüsszelből

ĀAz unió jövőjéről szóló tanácskozás eredményeinek tényszerű hasznosítása önmegtisztuláshoz vezethet. Európa sokszínű identitásának soha nem lehet alapja a nyílt társadalom félrevezető, álságos ideológiája

Domonkos László

Domonkos László

A fejedelem bölcsője felett

ĀA fejdelem szülőhelye, nem túlzás kijelenteni: szemet-szívet gyönyörködtetően szépséges lett