Galsai Dániel

Vélemény és vita

Egy vacak ötlet

Fricska. Békés hétvégi merengésem közben horrorisztikus–szürreá­lis gondolatkísérletbe kezdtem

Játsszunk el egy röpke pillanatra azzal az ideával, hogy még az előválasztás számítástechnikai hátterét is elbarmoló ellenzék alakít árnyék-, majd valódi kormányt. A miniszterelnök nyilván Gyurcsány lenne, még ha formailag asszonya vagy éppen a teljesen akarat és háttér nélküli Karácsony nevén futna.

A lumpenproli frakció vezérének is muszáj lenne valamit adni – de mit kaphat Jakab Péter? Aki történelemtanárként úgy lépett be a Jobbikba 2006-ban, hogy állítólag nem vette észre, hogy ez egy nemzeti–radikális párt. Kultuszminiszterként Lendvai Ildikó vagy Kálmán Olga jöhetne szóba – egyikük pedigrés kádárista kulturpolitikus volt, másikuk hol liberális, hol éppen ballib–simicskás– jobbikos.

Államtitkároknak megtennék a régi SZDSZ-eseket: Vágó Istvánt, Vásárhelyi Máriát. Semmittenni jó pénzért kiválóan tudnak. Ez is egy jövő. Csak nagyon vacak.

Kapcsolódó írásaink

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Hol a helyünk a geopolitikában?

ĀSzerencsére az uniót semmiféle katonai támadás veszélye nem fenyegeti, a birodalmak nem külső támadás, hanem belső megroggyanás miatt szoktak szétesni

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Vércseppek

ĀEgy vasárnap délelőtt Joó K. fehér inget vasalt, belebújt az előre megkötött nyakkendőbe, a szekrényből kivette alig kopott, barna zakóját, cipőjét kifényesítette