Dippold Pál

Vélemény és vita

Véres hazugság

Választási lázban ég a baloldal, bebúgatták magukat, mint egykor a kandisznóra váró kocákat

álláspont

Már most, a vásári színjáték kezdetén alulmúlják korábbi legrosszabb teljesítményeiket. Nincs mit csodálkozni ezen, hiszen a kereskedelmi televíziók valóságshow-jait idéző, díszpojáca Gyurcsány mozgatta előadás még a VV Fannyk, BB Renátók teljesítményénél is taszítóbb.

Nehéz dolguk van tehát a színésznek is, politikusnak is amatőr szereplőknek. Hiába súgnak nekik a nagyvilág legdivatosabb kampánygurui, hiába van tele a kassza gázsiravalóval, egyre szerencsétlenebb helyzetekbe lavírozza őket a valóság. Nem a virtuális, műtermi, hanem a Magyarország népe által megélt igazi valóság.

A hazaárulásban, lopásban, csalásban nagymenő moslékkoalíció lételeme a hazugság. Ebben a világban, mármint a hazugságéban, elemi erővel fröcskölik szét azt a mérgező gyűlöletet, amit a polgári kormány 2010 óta elért sikerei miatti irigység okoz. Ezt még ocsmányabbá teszi most a 2006-ban saját népére kegyetlen terrorral rátámadó Gyurcsány újbóli handabandázása.

Hiába fenekedik most ez a magát ellenzéki összefogásnak tituláló politikai alakulat, a tegnap még egymás ellenségeiként szereplő tagjai csak hamisan tudják fújni közösnek kikiáltott indulójukat. Úgy, ahogy idétlen, új kampánydalukban, az egykori szabad demokraták és szocialisták egyébként jobb sorsra érdemes, kivénhedt sztárjai a szebb jövő jelszavára táncikálnak.

A bősz antirasszisták a megszokott belvárosi buborékgőggel próbálják elhitetni azt, hogy a fekete lajbis cigánygyilkos szélsőjobb hozzájuk idomulva megjavult, és együtt vezetik az országot az ő hazugságaikban szörnyűséges és diktatórikus helyzetből a szép, fényes európai jövőbuborékba. Ahol aztán akkora a szabadság, testvériség, egyenlőség, amibe mindenki belefér, de leginkább azok a derék illegális bevándorlók, akik a szükséges népritkítást és Európa új arculatának véres kialakítását majd kitűnően elvégzik.

A moslékkoalíció Jobbik nevű kommandójának elnöke, Jakab Péter, a kemény fiú, az agresszivitás megtestesítője. Pofátlanul ordibál a parlamentben. Ha elmegy a fővárosból, és a rá szabott szerepnek megfelelve úgynevezett utcafórumokon lép fel, a vidéki embereket próbálván megetetni ugyanazzal a maszlaggal, amivel a városiakat traktálja a többi párt. Nemrégiben Hajdúhadházán derült ki, hogy mennyire hamis a forgatókönyv, amiből játszik.

Testőre, aki a hallgatóság közé vegyülve vigyázta főnöke biztonságát, szakszerű erőszakkal, fojtófogással vitt földre és ütött-rúgott egy Jakabéval ellentétes véleményt bekiabáló hallgatót. Utóbb kiderült, hogy a megtámadott ember, Rubi Gergely, egykori jobbikos parlamenti képviselő. Miután a gyáva hátbatámadásról készült videó ismertté vált, Jakab Péter rendesen beszorult saját hazugsága csövébe. Először azt állította, hogy az erőszakos támadó csupán az ő szimpatizánsa, majd rendezvénybiztosító, akiről aztán kiderült, hogy nem más, mint egy Mihály nevű sofőr, aki egyben Jakab testőre is. Ennyi talán elég is a Jobbik-féle toleranciáról. Jakab meg azóta lapít.

A városiak megszólítására kiképzett szélsőliberális figurák cseppet sem különböznek Jakab Pétertől. A hazugságokból összerakott gyurcsányi forgatókönyv szerint nyomják személyre szabott lódításaikat, mint a biciklihuszár Karácsony Gergely, a moslék­koalíció másik fő hazudozója. Botrány botrányt követ megszólalásai nyomán, ő már annyira beletekeredett a lódításaiba, hogy már maga sem tudja, mit és mikor állított például nyelvvizsgájáról, angoltudásáról vagy doktorságáról.

Egész nap hazudnak, tudjuk, nem csak „reggel, éjjel meg este”.

(A szerző vezető szerkesztő)   

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

A tér keresztje

ĀFerenc pápa mondta homíliájában a Hősök terén: „A kereszt sohasem divatos, de benső gyógyulást hoz”

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Megtérülés

ĀVisszagondolva az elmúlt bő öt évre, felrémlik, hogy gyakran írtam a Lánchídról, meg arról is, hogy azért tartok minden ilyen nagyobb felújítástól, építkezéstől, mert nem vagyok biztos benne, hogy megélem az elkészültét