Galsai Dániel

Vélemény és vita

Kolbász és parizer

Fricska. Ma egy igazi, apró, hangulatos történet következik – ami viszont, hitem szerint, lényegesen túlmutat önmagán

Novák Katalin egy fotót tett közzé facebookos oldalán. A felvételen egy debreceni lacipecsenyésnél ücsörög Kósa Lajos társaságában, előttük a tálcán sült kolbász, mustár, bundáskenyér tükörtojással.

A Telex nevű mélyen független portál szinte végeláthatatlanul hosszú címmel tálalta olvasóinak: „Novák Katalin benyomott egy olyan zsírreggelit a debreceni piacon Kósával, hogy minden elismerés az övé, hogy nem fordult le a székről”.

Most vonatkoztassunk el a szövegből áradó cinikus rosszindulattól, nézzük a kis életkép üzenetét! Van két politikus, akik mosolyogva, jó étvággyal reggeliznek. Minden politikai sandaság nélkül.

És akkor most emlékezzünk a sokmilliós Jakab Péter beállított fanyar ábrázatára, velejéig álságos parizerpolitikai akciójára, a félig kinyomott Piros Aranyra a viaszosvászon terítőn. Mennyi apró üzenet egy reggeliben!

Kapcsolódó írásaink

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Lélektapintás

ĀEzért óriási felelősség, miként is élünk abban a rövid kis időben, amíg test és lélek egybeforr itt, e világon. Aki ezt érti, már érti a keresztény erkölcs lényegét is

Domonkos László

Domonkos László

Balesetveszélyes magyarság

ĀNemrégiben kaptam a hírt: a Szerbiához került Délvidéken lecserélték a régi, többnyelvű helységnév- és egyéb közlekedési táblákat, helyükre nagyrészt kizárólag szerb nyelvű, ezen beül is cirill írásmóddal készült feliratok kerültek