Galsai Dániel

Vélemény és vita

Az összetartozók

Fricska

Egy kis életkép a mi kis ellenzékünk összeborulásáról Fekete-­Győr András hangszerelésében: „Ma Hajdúszoboszló mellett Debrecenben is kampányoltunk, ahol Pálinkás Józseffel, az Új Világ Néppárt elnökével is összefutottunk pultozás közben. Ajánlottuk is egymást az aláírásunkkal.” Idilli kép, már-már romantikus.

Mindenki aláír mindenkinek, az idős, látványosan sértett professzor a teljesen dologtalan, múlt nélküli, ifjú romkocsmabölcselőnek, és fordítva. A pártját immáron teljesen fantomizáló Gyurcsány-segéderőnek, aki esetleges unokáinak csak egy sunyi NOlimpia-plakátot mutogathat. Pálinkás amúgy a minap jelentette be, hogy ha mégis bejutna a parlamentbe, akkor a Jobbik frakciójában ücsörögne.

Mindenki mindenkivel, egységben a kétség! Pálinkás akkor legfeljebb felvesz egy divatos, szaggatott farmert, méregdrága Calvin Klein pólóval, Fegyőr öltönyt ölt, aztán együtt mennek Jakabhoz egy dévaj parizerpartira. Az összevissza tartozók bálja.

Kapcsolódó írásaink

G. Fehér Péter

G. Fehér Péter

Összeomlás után

ĀNem fogunk bennetek megvédeni! Ez a NATO drámai üzenete a védelmi szervezet európai tagjainak, ezen belül is Közép- és Kelet-Európának az amerikaiak által vezetett nyugati szövetség afganisztáni összeomlása után

Boros Imre

Boros Imre

Afganisztán egy civil szemével – Végleg elveszett illúziók

ĀAz Afganisztánban a közelmúltban történt aggasztó jelenségek indokolttá, felettébb szükségessé teszik, hogy a tőlünk földrajzilag nagyon távol fekvő ország ügyeit nemzetközi megvilágításba helyezzük, és a ránk vonatkozó tanulságokat mihamarább összegezzük