Dippold Pál

Vélemény és vita

Ripacsiskola

Illékony alakulat ez a magát ellenzéki összefogásnak nevező moslékkoalíció. Augusztusi nemzeti ünnepünkön eltűntek, lapultak, mint az a bizonyos emberi végtermék a fűben

álláspont

A baloldal átköltözött a virtuális térbe. Patetikus hőzöngéseket tettek közzé a közösségi oldalakon. A Facebook tág teret ad a beteges gondolatfutamoknak. Amire egykor azt mondtuk, annyira ocsmány, hogy nem tűri a nyomdafestéket, ma már nem gond. Az internethez nem kell festék.

Éppen ez mutatja meg azonban a festetlen valóságot. A korlátlan szabadság kommunikációs terei leleplezhetővé teszik az ott magukat kelletőket. Arról nem is beszélve, hogy minden korábbi módszernél biztonságosabban őrzik meg és teszik visszakereshetővé a rögzített tartalmakat.

Vegyük sorra, mit is billentyűztek be ebbe a valójában mégiscsak múlékony virtuális örökkévalóságba a moslékkoalíció vezető figurái. Karácsony Gergely, az egyre halványabban szereplő miniszterelnökjelölt-jelölt, nekiállt egy új államalapításról mondatokat fabrikálni, mondván, az mégsem járja, hogy a sokak munkájának eredményeit kevesek élvezik.

Bár a főpolgármester fiatal ember, így tehát nem tudták az agyát telenyomni a kommunista ideológia alaptételei­vel, mégis habozás nélkül a legócskább bolsevik fogásokkal áll elő: vesszenek a burzsujok, le a gazdagokkal, társadalmi igazságosságot! Mindezt megtetézi azzal, hogy a tizenegy év óta hallatlan erőfeszítésekkel az elvtársai által tönkretett Magyarországot újjáépítő kormánypártokat vádolja gyűlöletkeltéssel, kirekesztéssel. A szégyentelen balfék pátosztól csöpögő szavai éppen olyan hiteltelenek a virtuális térben, mint az egyre kaotikusabb budapesti valóságban.

A baloldali ripacsiskola másik élharcosa, a Jobbik-elnök Jakab Péter is teleköpködte az internetet ócska hazugságaival. A rá osztott szerep szerinti pimasz erőszakossággal fenyeget, ő is új államot alapítana, ahol a legfontosabb összetartó erő az a bosszúvágy lehet, ami a kiugrott zsidólistázókat és cigánygyűlölőket vezeti. Azt mondja a krumpliszsáklóbáló ember: bűn többé nem maradhat büntetlenül, 2022-től ez az új nemzeti minimum. Derék mondat. Ezek szerint a hozzá hasonló pondrók jövő ilyenkor már hűvösön lehetnek.

Karácsony is, Jakab is bőszen Szent István-ozik. Államalapító királyunk örökségére hivatkoznak. Azt igyekeznek eladni, hogy őket ezeréves államiságunk megteremtője vezérli, amikor, mint a főpolgármester fogalmaz, céljuk „egy emberségesebb és méltányosabb ország megteremtése”. Jakab, az átfordult fotelnáci magabiztos pofátlansággal kiabálja: „Boldog újjászületést Magyarország … merthogy a Fidesz megtagadott mindent, amit István képvisel.” Halló, izgága moslékkoalíció-kavarók, nagyon el tetszettek tévedni a történelemben.

Az sem menti ezeket a bábfigurákat, hogy színpadmesterük, a szemkilövető Gyurcsány Ferenc, szintén a Facebookon, Isten áldását kérte Magyarországra – aminél ízléstelenebb mondat még a folyamatosan bérmálkozó gazember szájából is ritkán hangzik el. Erre aztán már csak ráadás kedves felesége, Dobrev Klára primitív és álszent bejegyzése.

A virtuális térben csacsogva azt írta, hogy Szent István a legnagyobb magyar államférfi, aki tudta, hogy a nemzet sikerének záloga, ha a Nyugathoz tartozik. A magyar kormány ellenben – Dobrev szerint – kiléptetné Magyarországot az Európai Unióból. A 2022-es választásokra rákanyarodva rossz Petőfi-imitátorként felteszi a kérdést: „Orbán vagy Európa? Ez a kérdés, válasszatok!”

Ennyi alantas ostobaságot még ennek a baloldali ripacskommandónak is ritkán sikerül összehordania.

A magyarok milliói egyébként Szent István-napján méltósággal, örömmel és tiszta szívvel ünnepeltek.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

A cukrosnéni (The Sugar Mommy)

ĀNem támadhatók a közerkölcs által védett, hagyományként is tisztelt családon belüli szabadságjogok

Kiss Antal

Kiss Antal

Genderek és derék emberek

ĀAz elmúlt kilencven évben jöhettek fasiszták és kommunisták, a derék ember mítosza nem kopott el, és sokak bánatára – a mi örömünkre – nem leszünk globalista gendervilág áldozatai sem