Galsai Dániel

Vélemény és vita

Erdély szégyene

Fricska. „Fizikailag kell visszavenni az elorzott szellemi, anyagi, érzelmi, szimbolikus javakat. Lezárások, sztrájkok, élőlánc: ez az egyetlen járható út.”

Ezt a stilisztikailag és szellemiségében is szívet melengető mondatot Parászka Boróka lökte ki magából. Ha valaki nem hallott volna a szép nevét meghazudtolóan szélsőséges amazonról: erdélyi újságíró, örök hisztérika, szülőföldjén még saját munkatársai is fellázadtak ellene. Viszont ezzel vált ismertté, a honi ellenzék „díszerdélyiévé”. Egy írástudónak tartott embertől már az is szép, hogy szellemi, érzelmi „javakat” erőszakkal akarna visszarabolni.

Börtön, leszámolás, az alkotmányos jog felfüggesztése, utcai harcok. Jakab Pétertől Parászka Borókáig, és fent pedig Gyurcsány röhög. Kell ez a szellemi szemét a csendes többségnek? Az erdélyi magyarok már megmutatták az utat.

Kapcsolódó írásaink

Andreas Unterberger

Andreas Unterberger

Magyarország démonizálása és a tények

ĀMagyarországon rengeteg Orbán-kritikus médium van, elektronikus és papíralapú egyaránt. Kritikus kommentárjaikat a nyugati újságok is rendszeresen idézik

László Tamás

László Tamás

Héthatár

ĀA határokon átnyúló kulturális, gazdasági kapcsolat jelei az autópályák, utak, hidak, élő gazdasági, turisztikai együttműködés bontakozik ki. A határok légiesítése fizikailag, lelkileg megtörtént