Dippold Pál

Vélemény és vita

Vonultak

A tömegmanipuláció módszerei alig változtak a történelemben. Tartalmilag szinte semmit, a formákat és a gyorsaságot illetően – ahogy bármi más is világunkban – pedig igen

álláspont

Az alapkérdés mindig is az, hogy kiknek és miért áll érdekükben gondolkodásmódjuk elfogadtatása majd kizárólagossá tétele bizonyos korokban és helyzetekben. A műveletlen embereket lényegesen könnyebb csőbe húzni, mint a tájékozottakat, olvasottakat.

Éppen ezért mindegyik világhódítani akaró eszmerendszer a tömegek elhülyítésére törekszik. Ez pedig a hagyományos közösségi létformák fellazításával, majd szétverésével kezdődik, amibe természetesen a családokon túl a legjelentősebb szerepe az iskoláknak van. A fényes csomagolású eszmék mögött azonban minden esetben durva gazdasági, politikai, hatalmi törekvések és célok vannak.

Nem megyünk nagyon vissza az időben. A 1960-as–70-es években söpört végig a világon az újbaloldali szélsőliberális álforradalom, amit azóta is csak diáklázadásokként emlegetnek. A mai nyugati világ vezető vénemberei közül igen sokan lobogó hajú, jeansegyenruhás, totális szabadságot hirdető vezéralakjai voltak ennek az értéktagadó gerillaháborúnak.

Furcsa egy harc volt ez, hiszen nagyrészt a fotelforradalmárok érthetetlen és véget nem érő szócsatáit jelentette. Vitákat. Tanulságos újra megnézni például a kultuszfilmnek kikiáltott Zabriskie Pointot. Ennek végén, természetesen csupán elméletben, szétrobban minden, ami a régi világhoz, civilizációhoz tartozik. A szülők háza, medencéje, televíziója darabokra szakad, és lassított felvételen úszik a levegőben, közben pedig a jobb sorsra érdemes Pink Floyd zenekar muzsikál.

Azon nincs mit csodálkozni, hogy az egyre erőszakosabb nyugati újkommunisták emblematikus alakjait sokféle módon népszerűsítették a szocialista Magyarországon is. Közéjük tartozott a fekete polgárjogi harcosnak titulált marxista filozófus, Angela Davis, aki országa kommunista pártjának is tagja volt. A hölgy, aki aztán jóval később, 1997-ben a leszbikusság mellett tette le a garast, sokféle formában, a maga fizikai mivoltában is megjelent hazánkban.

Fekete gömbfrizurája divattá vált, arcképe ott virított az újságok címlapjain, rászitanyomatozták a leginkább fiatalok viselte trikókra, dalokat írtak hozzá-róla, és gimnazistáknak kellett iskolagyűléseken szidniuk a fekete nőt üldöző gonosz amerikai politikusokat. Arról akkor senki nem beszélt, hogy Angela Davis köztörvényes bűnöző volt, akit azért ítéltek el az Egyesült Államokban, mert szerelme (akkor még fiú volt az illető) testvérét fegyveres támadással próbálták kiszabadítani a börtönből.

Az akciónak négy halálos áldozata volt, a pisztolyok állítólag a filozófusnő segítségével kerültek a bűnbandához. A mozgalmár hölgyet bűnszövetségben elkövetett emberöléssel vádolták, börtönbe került, a nemzetközi tiltakozó mozgalom azonban elérte, hogy a bíróság 1972-ben felmentse. Világjárásba kezdett, a baloldali értelmiség, a diákmozgalmak és a kommunista országok óriási ünneplésbe fogtak. Még a Szovjetunió Nemzetközi Lenin-békedíját is megkapta.

Ma a haladónak mondott, balliberális Nyugat államvallássá tette a genderideológiát. Az egyébként mindenkit érdeklő szexualitásra épített militáns mozgalom ideológiáját leginkább az LMBTQ-kommandók terjesztik. Mivel Magyarország határozottan ellenáll ennek, nem engedi be az óvodákba és az iskolákba az LMBTQ-aktivistákat, magára húzta a Nyugat bosszúját. Gyalázatos módon zsarolnak minket.Jövőre választhatunk: megvédjük-e a gyerekeinket tőlük, vagy a minapi budapesti Pride-on parádézó hű Angela Davis-követő gyurcsányista, szocialista, LMP-s és momentumos alakok kezére adjuk őket.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Egyedül meghalni

ĀHuszonegy óra huszonegy perc. J. Károly szerencsésnek érezte magát, hogy éppen most nézett rá az órára