Dippold Pál

Vélemény és vita

Álkemény csávó

Magabiztos sunyisággal reagált Karácsony Gergely Orbán Viktor rádióban bejelentett, a koronavírus-járvány kezelését illető tételeire

álláspont

Ezek szerint engedélyezik a már beoltottaknak a harmadik dózis  felvételét, az egészségügyben csak vakcináltak dolgozhatnak, az iskolásoknak pedig még szeptember előtt oltást szerveznek, a hatvan évnél idősebbeket pedig az erre illetékesek személyesen igyekeznek meggyőzni, hogy vegyék fel az oltást

A főpolgármester tőle szokatlan gyorsasággal és határozottsággal reagált, rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze. Az alamuszi alkatú városvezető igaz ugyan, hogy üdvözölte a kormányfő bejelentését, ám a kormány „bátortalan lépései helyett” gyorsabb és aktívabb cselekvést sürgetett. Felszólította a kormányt, hogy a baloldal ormótlan keleti vakcinaellenességének megfelelően azonnal szervezzen kampányt a Sinopharmmal oltott idősek felüloltására. Azt is hozzátette, követeli,  a kormány mondja ki, hogy többé nem használja a Sinopharmot a hatvan évnél idősebbeknél.

A balliberális kórus minden tagja beszállt ebbe a mérhetetlenül mocskos, elbizonytalanító és emberéletekkel felelőtlenül játszadozó kampányba. A Párbeszéd bocsánatkérésre szólította fel a kormányt az emberek megtévesztése miatt. Ez a közlés a pofátlanság magasiskolája. Mert mégis, kik hazudoznak itt már több mint egy év óta a keleti vakcinákról? A baloldal dilettáns politikus-virológusai okosabbnak vélik magukat a kínai vakcinát elismerő WHO-nál.

A Demokratikus Koalíció karaokesztárja, a pergő beszédű Arató Gergely úgy minősítette a harmadik oltás lehetőségét, hogy a kormány veszélybe sodorta a kínai vakcina erőltetésével az időseket. A DK egyébként újra benyújtja a szabad vakcinaválasztásról szóló javaslatát. A bizonytalan hatékonyságúnak nevezett kínai vakcinával beoltottaknak nyugati oltóanyagot követelnek.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ rövid és határozott nyilatkozatban reagált az ellenzék hamis és újabb zavart kelteni szándékozó nyilatkozataira: „Ha a baloldalon múlt volna, akkor ma Magyarország járványügyi szempontból nem a legvédettebb európai ország lenne, és a magyar emberek fele be sem lenne oltva.”

Karácsony Gergely, ki tudja miért, rendkívülinek meghirdetett sajtótájékoztatójának másik fő témája volt Budapest fuldoklása az általa előidézett közlekedési káoszban. A főpolgármester szerint a milliók mozgását korlátozó zűrzavarnak lényegében örülni kéne, mert az Budapest fejlődését szolgálja. Fejét vakargatva próbálta mentegetni magát, és Genderágnes-asszonyként próbálta kimosni szennyesét, amit már lassan két éve a főváros élén felhalmozott.

Hülye mondatokkal állt elő: az általa vezetett önkormányzat olyan beruházásokat indított el, amelyek nélkülözhetetlenek a város jövője szempontjából. Azt mondta, lényegében a kormány a felelős a zűrzavarért, mert a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a pesti alsó rakpart felújításához kormányzati források is kötődnek, ráadásul ezek lehívásának határideje is van, így a beruházások elindítására kényszerült.

Furcsa módon arról egy cseppet sem beszélt, hogy a még az elődje, Tarlós István előkészítette projektek kifejezetten az ő késlekedése miatt csúsztak idáig, és arról is hallgatott, hogy a felújítások jelentősen drágultak, úgy, hogy a műszaki tartalmuk erősen csökkent.

Mindeközben folyik a baloldalon a kormányfő-jelölt-jelölti kampány. Így tehát némiképp érthető a főpolgármester gyors és különös reakciója a miniszterelnök bejelentéseire. Nyilván rászóltak, hogy ideje véget vetni a töketlenkedésnek, és megmutatni, hogy van ő olyan kemény csávó, mint a főnöke, a szemkilövető Gyurcsány Feri.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Bunkósbot Brüsszelből

ĀElőrelátható, hogy itt megint a józanság és lázálmok fognak összecsapni

Kondor Katalin

Kondor Katalin

…a tudás anyja

ĀAzóta a világ urai mást sem tesznek, mint hogy örökös zaklatással megpróbálják az országok és az egyes emberek önrendelkezési jogát elvenni