Őry Mariann

Vélemény és vita

Készüljünk!

A foci-Eb alatt sem tudott elszakadni a politikától a német közmédia

A magyar–portugál meccs közvetítése alatt is fontosnak tartotta a ZDF kommentátora, hogy nekimenjen a „szélsőjobboldali” magyar miniszterelnöknek, homofóbnak titulálta a gyermekek védelmét célzó, pedofilellenes törvényt. A dörgedelmekből jutott a koronavírus-járvány elleni védekezésnek is: miért van telt ház, hol vannak a maszkok. Arra persze nem tért ki, hogy eleve csak védettségi igazolvánnyal lehetett bemenni.

A német média sokadjára érzi úgy, hogy feladata minősíteni Magyarország belpolitikáját, sőt befolyásolni is akarja, gondoljunk csak a Deutsche Welle magyar nyelvű megjelenésére. Ne legyenek illúzióink, ugyanazt a kioktató arroganciát kapjuk, mint amit igen gyakran a keletnémetek a nyugatnémetektől.

A 2004 után belépett államokat, legyenek akár ezer éve Európa részei, másodrendű tagállamokként kezelik, akiknek még kell egy kis ideológiai felzárkóztatás. Közeleg a 2022-es parlamenti választás, készüljünk – csak még jobban bele fognak lendülni. Minden fronton megy a küzdelem.

(A szerző főmunkatárs)

Kapcsolódó írásaink

Tomasz Sakiewicz

Tomasz Sakiewicz

A nyugalom időszaka már elmúlt

ĀMiközben az elmúlt években a mindennapos nehézségekre panaszkodtunk, ritkán vettük észre, hogy Lengyelország soha nem látott nemzetközi fellendülést élt át

Brém-Nagy Ferenc

Brém-Nagy Ferenc

Status quo

ĀEgy hegemónia megbontása nehéz, a legkisebb elemének bolygatása is nagy zajjal jár