Forró Péter

Vélemény és vita

Farkasszem

Fricska. Kölyökkorunkban gyakran játszottunk farkasszemest

Nem bonyolult játék: addig kell jó közelről egymás szemébe nézni, amíg valaki pislogni nem kezd, vagy el nem kapja tekintetét. Székesfővárosunk ötven tanácsadóval megtámogatott nyalka és tűzeszű főpolgármestere ezt a játékot eszelte ki, és ellenfélnek a budapesti autósokat választotta.

Puhításuk már régen elkezdődött: a nagykörúti biciklisávok osztatlan sikert arattak. Ezekre főleg télen van nagy szükség, hiszen remek terepet biztosítanak a magyar jégkerékpár-válogatott felkészüléséhez. A Lánchíd felújításával egy időben lezárt pesti rakpart – milyen szépen is fújta tele festékszóróval aszfaltját a lordmajor – már igazi erőpróba.

Üzent is a nyafogóknak – nagy tanítóját, Gyurcsány Ferencet idézve, aki azt mondta, akinek nem tetszik, elmehet az országból –, hogy aki nem bírja a dugót, szálljon ki, és menjen gyalog. Én feladtam: busszal, majd gyalog jöttem be munkahelyemre. Most fáj a lábam, és bevallom: pislogok.

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Igazi meccshangulat

Ā„Egy sportrendezvény nemzeti ügy, társadalmi összefogást kíván” – ezt Gyurcsány mondta még 2005-ben. Most viszont, hogy a rigó nem nekik fütyül, a nemzeti ügy már nem számít