Galsai Dániel

Vélemény és vita

Örökség

Fricska. Hogy immáron lerágott csont Karácsony Gergely nyelvtudása, létezhetetlen diplomája és egyetemi pozíciója?

Ez elvben akár igaz is: elvégre nem elegáns egy döglött oroszlánba belerugdosni. De mit tegyen az ember gyereke, ha egy minden szinten megbukott jabranc minden nap elbarangol a Pofonok Völgyébe, és ez még nyilvánosságot is kap? Legutóbb ez éppen úgy sikerült, hogy a német Deutsche Welle újságírója próbálta őt kérdezni a komikus és oktalan tüntetés után a magyar Parlament előtt.

Németül, angolul, szabad volt a választás. A felkent nyugati sajtó képviselőjének – akire ugyebár a mi szabadelvűink szerint illik felfeszített fejjel feltekinteni – Karigeri nem válaszolt. Feltűnően ingerült tolmácsa későbbre ígért nemzetközi sajtótájékoztatót. Majd beugrottak egy sötét autóba, és gyorsan távoztak. Hetekkel ezelőtt kellett volna ennek a szerencsétlennek néhány őszinte mondatot mondania. Így azonban megmaradt az őszödi beszédű Gyurcsány szánalmas örökösének.

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Szenvedély

ĀJoó. K. égő cigarettával a szájában ébredt. A füst irritálta, a kesernyés íz hányingert keltett benne. Pedig legalább nyolc éve nem dohányzott