Dippold Pál

Vélemény és vita

IKEA-s Dobrev

Dobrev Klára igen közvetlen asszony. Nagypolitikusi pályafutása előtt feltehetően sokszor megfordult az IKEA bútoráruházban, ahol a vásárlókat tegező formulában szólítják meg

Mert az olyan demokratikus. Mert az annyira haladó, tőrőlmetszetten baloldali és igazi svéd módi.

A közvetlenkedés az ismét országjárásba bonyolódó Gyurcsányné Dobrev Klára lelkendező, az internet közönségének megfogalmazott közleményeiben is ott van. „Olyan jó volt találkozni Veletek…, hatalmas öröm látni Titeket.” A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelölt jelöltje korábban is beeszközölt egy országjárást. Koronavírusosan utazgatott ide-oda, a budai villából leszállt az úgynevezett egyszerű nép közé, csókot hintett, és végigfertőzte híveit.

Most sem csinál mást. Azt a szellemi vírust prüszköli szét, ami bizonyítottan pusztítóbb, mint a Covid–19. A kommunizmus néhány évtized alatt százmillió embert küldött a halálba. Ennek egy különleges mutánsát terjeszti most az a furcsa alakulat, amely a jövő évi választásokra összeállt, és minden eszközt felhasznál arra, hogy a nemzetépítő kormánytól elvegye a hatalmat egy talán minden eddiginél kíméletlenebb nemzetközi erő támogatásával.

A gátlástalan baloldal számára ismét eljött az ígérgetések időszaka. Dobrev Klára szégyentelen szavazatvásárlásba kezdett. Előálltak azzal, hogy ha győznek, minden nyugdíjasnak százötvenezer forintot adnak. Ezt mondják azok, akik 2010 előtt gátlástalanul elvették a tizenharmadik havi nyugdíjat, az egekbe emelték a rezsidíjakat, óriási kölcsönök felvételével adósították el az országot, és kergettek milliókat a svájcifrank-hitelek kíméletlen csapdájába. Sajnos vannak még olyan idős emberek – a tudósítások képein ők veszik körbe az ígérgetőt –, akik lépre mennek.

Ám ha az IKEA-s stílus nem jön be, és nem irányul kellő figyelem a nagyasszony kirándulásaira, jöhetnek a keményebb eszközök. A minap Egerben például a baloldali észosztást néhány fiatalember próbálta megzavarni, egyikük még egy gáz-riasztópisztolyt is előhúzott. Így aztán már jóval nagyobb teret kaphatott az esemény, mint kapott volna a játékfegyveres közjáték nélkül.

Ezen nincs mit csodálkozni, az Apró–Gyurcsány–Dobrev-klán fegyverszeretete közismert. A nagypapa az 1956 utáni véres megtorlások fegyverkezeltetője volt, Dobrev apuka nevét sok forrás összefüggésbe hozza a Szent II. János Pál pápa elleni római merénylettel, és a derék férj, Gyurcsány Ferenc fegyverek iránti vonzalma is közismert. Cigánygyilkosságok titkosszolgálati háttérmanőverekkel, rendőr­palotát eltaláló Kalasnyikov-lövedékek, aztán a csúcspont a 2006-os szemkilövetések sora.

Ott áll tehát a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelölt jelöltje Eger főutcáján híveivel, és előkerül egy gázpisztolyos ember. Nem lőtt, bár ha lőtt volna is, az valójában veszélytelen mutatvány, hiszen a nagy durranáson kívül egy ilyen eszköz csupán ijesztgetésre szolgál. Márpedig a DK-nak éppen erre van szüksége.

Azonnal közleményben tudatták, hogy „a Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára”. Az effajta provokáció éppenséggel a baloldaliakra jellemző. Emlékezzünk csak azokra az eseményekre, amelyekkel Gyurcsány igyekezett felkelteni minél nagyobb közfigyelmet és együttérzést. Amikor például terrorveszélyre hivatkozva mesterlövészeket mászatott fel a Nemzeti Múzeumra.

Ahogy akkor, most sem bántotta az ideges hazudozás miatt a globalizmus zsoldos házaspárját egyetlen nemzeti érzelmű ember sem.

Bohóckodjatok csak – mondhatjuk nekik IKEA-stílusban. Ám romboló hazugságaikat nem hagyhatjuk szó nélkül.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Mély a múltnak kútja

ĀA mítoszok, a mesék ősalakzatai arra szolgálnak, hogy megmozgassák a képzeletünket

Nagy Dóra

Nagy Dóra

A keselyűk várakoznak

ĀLátom, nagy volt az izgalom az ellenzéki térfélen. Orbán Viktor a parlamentben, most lehet csak igazán megmutatni, milyen kemények ezek a csávókák és csajszikák