Dippold Pál

Vélemény és vita

Az átejtő

Úgy párolgott el Fekete-Győr András hányaveti bátorsága a bíróság előtt, ahogyan csak a megfelelően ostoba és gyáva ifjoncok bátorsága szokott elillanni

álláspont

Az a magabiztos és pökhendi magatartás, ami a hatalomra éhes fiatal baloldaliak lila csapatát, a Momentumot jellemzi, beúszott a tárgyalóterembe.

A gátlástalan liberalizmusra nevelt ifjak, ne csodálkozzunk, nincsenek, nem is lehetnek tisztában tetteik helyességét vagy helytelenségét illetően. Az a fajta újkori szabadosság, aminek szellemében Fekete-Győrék nevelkedtek, sokak, főleg fiatalok számára lehet ugyan vonzó, ám azt minden józanul gondolkodó ember beláthatja, hogy a mások jogait sértő szavakért és tettekért felelősséggel tartozunk.

Az ügyészség bizonyos Szarvas Koppány Bendegúzt csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, Fekete-Győrt társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja. Megjegyzendő, az Egyesült Államokban ezért börtönbüntetést szabnak ki. Rács mögé kerül a renitens. Szarvas elismerte, ő látható a felvételeken, amelyeken különböző eszközöket dob, azonban vallomásában kiemelte: azokat a rendőrsorfal mögé dobta. Védője csatlakozott: a képen nem látszódnak az eszközök „becsapódásának” helyszínei.

Fekete-Győr ügyvédje ugyancsak arra hivatkozott, hogy a felvételek alapján nem derül ki, védence miként veszi fel a földről a füstgránátot. Hozzátette, Fekete-Győr mozdulata nem mutat erőszakosságot, sőt, a baloldali politikus abba az irányba „ejtette” a füstgeneráló eszközt, ahol abban a pillanatban nem tartózkodtak rendőrök. Erre reagálva az ügyész közölte: a képek azt mutatják, hogy az egyenruhások az Országház előtti lépcső teljes szélességét elfoglalták.

A parlamenti választások közeledtével egyre durvább gesztusokkal előálló moslékkoalíció ifjúsági tagozatának, a Momentumnak az elnöke nem veszi észre, hogy lépten-nyomon bohócot csinál magából. Elég talán arra utalni, hogy micsoda szánalmas habogással és nem tudomokkal szerepelt a „szintén zenész”, azaz szintén baloldali Gulyás Márton műsorában, a Partizánban. Ezt a tehetetlen butaságot persze a baloldal szinte minden szereplőjénél megtapasztalhatjuk.

Napok óta slágertéma a sajtóban Karácsony Gergely nyelvtudatlansága. Ez önmagában nem minősíti sem a főpolgármestert, sem a körmönfontnak gondolt kommunikációs trükkökkel előálló stábját, az azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy a tétova ostobaság ilyen fajta megnyilvánulásait az állítólagos szürkeállomány örökösök, a hírhedt szabaddemokrata epigonok képtelenek kezelni.

Lépten-nyomon belebonyolódnak saját hazugságaikba, sanda szándékaik csapdájába esve sikoltoznak, és ott szerzett aprócska sebeiket mutogatva szaladnak elvtársaikhoz. Azok most éppen Brüsszelben vannak, és fenekednek Magyarország ellen.

Lassan talán felnyílik az európaiak szeme, hiszen minden, amit a brüsszeli bürokraták a világot pusztító koronavírus-járvány ügyében tettek, komoly törvénysértések sorozatává minősülhet. Jogállamiságról, erről a medúzaszerű valamiről papolnak, ócska korrupciós vádakkal bombázzák a sajátos, liberális nézeteiktől eltérő gondolkodásúakat, például hazánkat vagy Lengyelországot, ám közben mélyen hallgatnak arról a világra szóló botrányról, amit az Európai Unió egészségügyi biztosa, Sztella Kiriakídisz  négymillió eurós korrupciós botránya jelent.

Itt ér össze a ciprusi vakcinakufár, Kiriakídisz és a kis magyar füstbombázó Fekete-Győr története. A két szánalmas botrány belecsurog abba a széles, mély és büdös kanálisba, amiből a szabados európai vezérgondolkodók próbálják mások mellett hazánkat is lelocsolni.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Jerzy Targalski

Jerzy Targalski

Minden másképp lesz

ĀNe is csodálkozzunk, hogy a szuverenitás sokak számára nem jelent semmilyen értéket