Rab Irén

Vélemény és vita

A varázsló pálcája

Világviszonylatban Magyarországon a legmagasabb a halálozási ráta, sajnálkozik a német hírportál

Ez még nekik is kellemetlen, hiszen ezen a világnegatív görbén olyan fejletlen országokat, mint Brazília vagy India is sikerült a magyaroknak megelőzniük. A görbe abszolút hiteles, hiszen a nemzeti hatóságok és a John Hopkins Egyetem adatai alapján húzták meg. Össze is hasonlítanak minket magukkal, ebből kiderül, hogy nálunk lakosságarányosan háromszor több a covidos halott. Arra jó ez, hogy kompenzáljanak, lám a központi és tartományi járványkezelést ért sok kritika ellenére, más országokkal való összevetésben milyen jól teljesít Németország!

A beoltottak számával nem hasonlítgatnak, ott valahogy kifelejtik a listából a magyarokat. A táblázatot itt tetszés szerinti országokkal töltik ki, nem szeretik a németek Magyarországot az élen látni, mert akkor mit tennének a címlapra Orbán gondterhelt arca helyett? Blama lenne láttatni, hogy a beoltottak számát és sebességét tekintve Európa élén Magyarország áll, hiszen nálunk a lakosság 44 százaléka kapott már oltást, 25 százaléka már kettőt is, a németeknél ez az arány 31,5 ill. 8,8 százalék, (ami, azért valljuk be, az uniós átlaghoz képest mégis jó eredmény).

Összeállíthatnánk mi is ilyen, számunkra kedvező táblázatokat, hogy nálunk már a regisztráltak 80 százaléka be van oltva, a fiatalok is, ráadásul már az itt élő külföldiek is oltakozhatnak, sőt a külföldön élő magyarok is. Regisztrálás után nálunk be lehet sétálni az oltópontra, lehet válogatni a vakcinák között, nem kell hónapokat várni a szabadságra.

A jól értesült német média szerint Magyarország nem tájékoztat kellőképpen a járványügyi helyzetről. Természetesen ezért is az Orbán-kormány a felelős, mert nem engedi az ellenzéket a kórházak közelébe, és módszeresen hátráltatja őket az információszerzésben. Például a független ellenzéki sajtó munkatársai nem mehetnek be a covidosztályokra, nem készíthetnek belső felvételeket, és nem tehetnek fel kérdéseket a lélegeztető gépeken fekvőknek, hogy elégedettek-e a kórházi ellátással, és mi a véleményük a magyar egészségügy állapotáról? Én úgy gondolom, az ellenzéki politikusoknak, de a sajtó munkatársainak is illene tudni, milyen módon lehet hivatalos adatokhoz, a tiszta forráshoz hozzájutni.

A Koronavírus.gov.hu oldalon minden információ mindenki számára, napra készen, két nyelven elérhető, az operatív törzs minden nap a közvélemény rendelkezésére áll. (A német adatokat én is a Robert Koch Intézet hivatalos oldaláról, a nemzetközi összehasonlításokat a WHO-tól szerzem be, és jobb híján meg is bízom bennük.) De ha megbíznak a tájékoztatásban, akkor mivel lehetne az embereket a kormány intézkedései ellen hergelni?

Az információ visszatartásának oka lehet az is, hogy a magyar kormány nem az üzleti érdekkel kikövezett uniós utakon jár, hanem saját szakállára szerzi be az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem engedélyezett vakcinákat, például a gazdasági embargó alatt álló oroszoktól, vagy a megbízhatatlan kínaiaktól. Innen látszik, hogy a magyarokból a világjárvány idején is hiányzik az európai szolidaritás, őket csak a saját egészségük, saját nacionalista érdekük izgatja! Arról nem szól a fáma, hogy egyes német tartományok, például a bajorok is az orbáni aszociális útra léptek, megelégelve a tehetetlen központi vakcina beszerzést, követeket küldtek Putyinhoz.

Arról sem tájékoztatnak, hogy egy svájci gyógyszergyártó cég megvásárolta a Szputnyik V licenszét, és ősztől már milliós tételben Milánóban, azaz uniós területen fogják gyártani ezt az üldözött vakcinát. Merkel kancellár asszony kínai oltóanyag tárgyalásaitól sem hangos a német sajtó, és arra is kíváncsi vagyok, milyen formában jelenik majd meg, hogy a WHO ajánlja a kínai Sinopharmot, ezt a magyar ellenzéki körökben gagyinak tartott, Orbán által összemutyizott vakcinát.

Aztán itt van a vészhelyzet hirtelen feloldása. Hogy lehet az, hogy Magyarországon egyik napról a másikra hirtelen kinyitnak a boltok, az iskolák, a vendéglátó és szórakozó helyek, lehet menni moziba, étterembe, fodrászhoz és meccsre is, ahelyett, hogy várnák a központi utasítást Berlinből vagy Brüsszelből? Sőt, saját szakállra a magyarok oltási igazolványt adnak ki, növelve ezzel a társadalmi megosztottságot, most éppen oltottakra és oltatlanokra. Még jó, hogy sehol a világon nem fogják ezt az igazolványt elfogadni!

Ha meg mégis, akkor megint valami új történetet kell kitalálni Orbán-ellen. Hogy a nyitás korai és meggondolatlan volt, és Orbán önös érdeke, a lánya, veje, a barátja, szomszédja üzleti haszna és saját beteges fociimádata miatt születnek a szervilis magyar kormány felelőtlen döntései.

Az ember, ha német, – vagy egyéb európai – „szabad, független” sajtót olvas, az tűnik fel leginkább, hogy szó szerint a magyarországi ellenzéki narratívát hallja vissza. A magyar kormány által kiadott hivatalos információk, a valódi történések a hírekben nem kapnak teret. Minden témában ez a jellemző, olyan, mintha a Telex német változatát olvasnánk, a Klubrádiót vagy a parlamenti ellenzéki felszólalásokat hallgatnánk.

Most a járványkezelés a fő téma, és láthatjuk, elismerésnek nyoma sincs, a siker kudarcként beállítva, a kudarc okaként a magyar kormány alkalmatlanságát, korrupciós hajlamát emelik ki. Szó sincs a legnevesebb think tank cégek prognózisáról, vagy a német iparkamara véleményéről, hogy a világjárvány lecsengését követően a magyar kormány válságkezelésének köszönhetően itt fog leghamarabb beindulni a gazdaság, hogy megmaradtak a munkahelyek, hogy a lezárások alatt is dolgozni jártak az emberek. Nincs szó arról, hány nemzetközi cég hozta ide a termelését, pont emiatt, mennyi külföldi befektetői tőke érkezett az országba és hány milliárd forint ösztönző beruházást hajtott végre a kormány.

Rendelésre szállítja-e a kért információkat az összeturmixolt koalíció a nyugati haladó világba, vagy a magyar és a nemzetközi liberális média egy központi kotta alapján együtt fújja az aktuális nótát? Akár így, akár úgy, azt látni lehet, hogy ebben a nagy játszmában a láthatatlan varázsló pálcájával a magyarországi ellenzékre osztotta a hasznos idióta szerepét. Eszközként használják őket a cél elérésében. Ez a játszma többek között rólunk, a renitens magyarokról szól, akik a nemzeti érdekeiket képviselve útjában állnak a globalista internacionálénak!

(A szerző történész)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Poéngyilkos

ĀFricska. Az idősebbek és a középkorúak még nyilván emlékeznek a Pap Jancsi-viccekre

Bán Károly

Bán Károly

Gyurcsány, a provokátor

ĀKorózs Lajos, az álmentős videó készítője, ha tettét a nagy nyilvánosság előtt nem is bánta meg, és parlamenti bizottsági elnöki tisztéről sem mondott le, de legalább elhallgatott