Dippold Pál

Vélemény és vita

Vízilófejűék

A magyar baloldaliak élcsapatát különleges eszközzel válogatták össze. Bőrvastagság-mérővel

álláspont

Ez valami olyasféle szerkezet, mint amivel a használtautó-kereskedők dolgoznak azt megállapítandó, hogy a járművet hányszor festették át más és más színűre. A baloldal, legalábbis az országos politikában hisztériázó alakjai, rendkívül vastag bőrt viselnek arcukon. Nagyjából a vízilovak vagy orrszarvúak orcarokonai.

Lám most, amikor feketén-fehéren kiderült, hogy a koronavírus- járvány elleni keleti vakcinák éppen olyan hatékonyak, mint nyugatiak, az oltásellenes baloldaliak arcáról nem égett le a bőr. Éppen olyan vízilószerű bárgyúsággal kattogtatták a régi lemezt a kínai oltóanyag megbízhatatlanságáról, mint a járvány korábbi szakaszaiban. A politikai hatalom megszerzésére szövetkezett önző martalócalakulatai azért egy kicsit megreccsenhettek a WHO Sinopharmot engedélyező döntésétől. Ám a gátlástalan hazugsághadjárat a kormány ellen folytatódik.

Mindennap új követelésekkel állnak elő. Tragikomikus hülyeségek ezek. A baloldal akkor, amikor az egész világon oltóanyaghiány volt, azt követelte, hogy a magyar kormány biztosítsa, mindenki szabadon választhasson az oltások között. Választhattunk. Szabadon. Vagy oltakozunk, vagy nem oltakozunk. Elfogadjuk-e az éppen rendelkezésre álló vakcinaválasztékot, vagy várunk a csalafinta marketingpolitikával csábítóvá tett, Európa-szerte hiánycikknek számító másmilyen oltóanyagokra.

A vízilóarcúak egyetlen szóval sem utaltak arra, hogy az aktuális igazodási pontjukat jelentő Brüsszel milyen végzetes következményekkel járó módon rontotta el az ellenanyag beszerzését. A hazaárulásra minden alkalmat kihasználó baloldaliak lapultak, mint ürülék a fűben még akkor is, amikor Sztella Kiriakidészről, a Európai Unió egészségügyi biztosáról kiderült, erős a gyanúja annak, hogy megvesztegették.

Nem kicsit, nagyon. Másfél milliárd forintnyi euró landolt a bankszámláján, a gyanú szerint nyugati gyógyszergyártóktól. Hát persze, hogy lassítja a konkurens keleti vakcinák engedélyeztetését, hiszen azok, igaz, életeket menthetnének, ám veszélyeztetik az üzletet. Az ő üzletét meg ennek az egész teszetosza brüsszeli bürokráciáét. Hogy emberek ezrei halnak mindebbe bele, nem számít.

Itthon a baloldal ellenzéki összefogósdit játszik, ordibál a parlamentben, és hazugságaival bizonytalanságot kelt a saját híveiben is. Ócska kis trükkökkel próbálják eltakarni a Sinopharm WHO-elismerését és Sztella Kiriakidész korrupciós botrányát. Legújabban azzal jöttek elő, hogy a magyar kormány milyen óriási pénzekért vásárolt kínai vakcinát. Mert ugye, vízilófejűék szerint a kormány korrupt.

Gondoljunk arra, ha a családunkban valakinek életmentő, ám igen sok pénzbe kerülő gyógyszerre van szüksége, mindent megteszünk annak előkerítéséért. Az ország esetében sem lehet ez másként, a pandémiát megakadályozó kínai vakcinát is meg kellett venni. Már csak azért is, mert éppen Sztella Kiriakidész miatt másféle ellenanyaghoz nem juthattunk hozzá.

Viríthat itt Gyurcsányné Dobrev Klára a kanárisárga blézerében, besorakozhat mögé a disznószemű Jakab Péter piros lapostul, haboghat Arató Gergely mindenféle ostobaságot, vijjoghat Szabó Tímea és vihoghat velük Kunhalmi Ágnes, kevesek.

Semmit nem tehetnek annak a ténynek az elfedésére, hogy a magyar kormány azt tette, amit minden felelős ország vezetésének tennie kell: beszerezte és mára már mindenki számára elérhetővé tette a halálos kór elleni védőanyagot. Ott, ahol lehetett, és ott, ahol volt. Akinek ez nem tetszik, az vegyen fel sárga zakót, és köpködje tele a világot rágalmaival.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Domonkos László

Domonkos László

Május: fordul a kerék

ĀIlyenkor májusban más fénytörése, más akusztikája, másféle zamata van sok mindennek

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Az új világ hajnalán

ĀNehezen tudom elképzelni, mi történik, ha majd Európa és a világ álliberálisainak köszönhetően megalakul az európai egyesült államok