Galsai Dániel

Vélemény és vita

Ave, Cézár

Fricska. Az egész kezd olyanná válni, mint egy mai „haladó”, neoavantgárd képkiállítás

Mindenki bámulja a valóság nélküli pacákat, mindenki látja, hogy blöff az egész, de néhányan még megpróbálnak ájultan ünnepelni. Elsőként Gréczy Zsolt, a DK főállású erkölcsi hullája szólt: „Lásd meg benne a csoda lehetőségét (…) Gyurcsány nélkül nem lehet győzni. Senkinek.

Aki mögött ott áll Gyurcsány, az győzhet.” Gréczy olyan, amilyen, de ezúttal ünneplése elmond mindent a lényegről. Erre reagált az immáron minden hitelét elveszített momentumos elnök, Fekete-Győr András: „Üdv a csapatban Klára!(…) Mi készen állunk.” A korábban az egész rendszerváltás elitjét primitíven elutasító Fegyőr most Klárázik, és Gyurcsány nejét élteti.

Azt, akinek feltűnése az ő biztos politikai halála. Akkor hadd biggyesszek én is ide egy klasszikus idézetet: „Ave, Caesar, morituri te salutant!”(Légy üdvözölve császár, üdvözölnek a halni készülők!) szólt az arénában fellépő római gladiátorok császárhoz intézett utolsó mondata.

Kapcsolódó írásaink

Őry Mariann

Őry Mariann

Szegény német demokrácia

Ā„Aki befogadja fél Kabult, Groznijt és Rakkát, az ne csodálkozzon, ha Ausztriában is hasonló állapotokat teremt” – jegyezte meg a minap a Facebookon Efgani Dönmez, az osztrák Zöldek egykori politikusa

Kiss Antal

Kiss Antal

Egészséges magyarok, szabad Magyarország

ĀA vírus nem válogatott, vitt el gazdagot és szegényt, iparmágnást, sztárzenészt, filmcsillagot és útszéli koldust egyaránt. Otthon szenvedve, kórházi ágyakon, lélegeztetőgépeken talmi értékekre épülő világunk minden különbsége eltűnt