Galsai Dániel

Vélemény és vita

A hibrid

Fricska. Török Gábor a társadalmilag haszontalan politikamagyarázók alaptípusa

Volt már fideszesnek tartott elemző, később a Simicska–Jobbik-rögeszme decens támogatója, jelenleg az „összefogás” nevű izé micsodája. Vadregényes munkássága esszenciája, hogy nagyjából még egyetlen határozott névelőt sem tudott kimondani, de a semmiből elég jól él évtizedek óta.

Ám most igen emblematikusat mondott a fanyar Magyar Narancsnak: „Míg Jakab Péter a kistelepülések szavazóit tudja bevonzani, addig Karácsony Gergely a nagyvárosi környezetben népszerű. Az lenne jó, ha őket össze lehetne gyúrni.” Az ötlet zseniális! A Török által elképzelt csodalény nyilván Facebookon küldené a krumplit a parlamentbe, parizer helyett laktózmentes tejet fogyasztana Piros Arannyal, a sofőrje pedig úgy lenne vérnáci, hogy közben biciklivel járna a szétvert Városliget-projekt hűlt helyén.

Régi vicc a 80-as évekből. „Milyen az igazi szocialista embertípus? Alul traktor, felül békegalamb…” Erre a hibridre kellene szavazniuk az ellenzéki választóknak.

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Szlogengyártás

ĀMivel május elseje a nyakukon volt, ráálltak, hogy a pártállami idők egykori felvonulási jelszavaiból mérettessenek meg

Szabó Palócz Attila

Szabó Palócz Attila

Felvonulók kérték

ĀGyermekkoromban én a téli bezártság hónapjai után a természetbe való újbóli kiszabadulás ünnepeként éltem meg május elsejét: családi kirándulások, mindenféle labdajátékok, nagy rostélyozások, füst és por