G. Fehér Péter

Vélemény és vita

Fegyőr, a szakértő

Fekete-Győr Andrásnak újra kéne gondolnia ezt a miniszterelnök-jelöltséget

álláspont

Nem mondanám, hogy végig élveztem a Gulyás Márton által készített interjút, tulajdonképpen sírhatnékom támadt, a nyögvenyelős, kínos várakozás után kicsikart, hát hogy is mondjam, együgyű válaszokon. Ugyanis folyamatosan az járt az eszemben, hogy mit csinálna ez az ember egy nemzetközi találkozón, ha – feltéve, de meg nem engedve – ő lenne Magyarország miniszterelnöke.

Ezért azt tanácsolom Fegyőrnek, hogy a nemzetközi porondon való szereplés előtt érdemes lenne főnökéhez, Gyurcsány Feri bukott miniszterelnökhöz fordulni, neki ugyanis van tapasztalata a botrányokozásban. Mint például 2008 végén a Párizsban tartott uniós csúcson. Az akkori pénzügyi válság leküzdésére azt javasolta, hogy a közösségi pályázatok esetében kevesebb legyen a nemzeti hozzájárulás. A nem túlzottan finomkodó stílusáról elhíresült Nicolas Sarkozy kiborult az ötlettől, mert az felborította volna Brüsszel egész költségvetését. „Egy lázas beteg, ne adjon tanácsokat az orvosnak”, reagált indulatosan a francia elnök.

Szegény Feri nem tudta, hogy nem Budapesten, hanem Párizsban van, ott nem lehetett eladni a „szakértői kormány” rémtörténetét. De Feri csak nem akart a „szakértői lóról” leszállni. Még a büfében is saját ötletével házalt.

A büfében, mint a faluszéli ivóban, ahol néhány feles után mindenki nagyon okos tud lenni. A többit meg majd elintézzük a kocsmán kívül, a köves úton.

Még nehezen sem fogadható el az említett interjú kapcsán Fekete-Győr Andrásnak az a védekezése, hogy fiatal kora miatt nincs tapasztalata a közszereplésben. Miért, miben van? Vegyünk például egy egyszerű protokolláris eseményt. Na, itt aztán lehet botrányt okozni. Egy másik szakértő, Medgyessy Péter, a haza „bölcse”, aki mostanában észosztással foglakozik, szintén bukott miniszterelnök, titkosszolgálati „szakértő” is, kitett magáért. Túláradó „hazaszeretetében” egy március 15-i ünnepségen jobboldalra tette ki a kokárdát. Mit tehet róla szegény ember, neki ott van a szíve. Frászt van ott, baloldalon van, csak lehet, hogy nem tudta, mit és hogyan ünneplünk.

Miért, azt tudta, hogy 2003. december 1-jén milyen célból hívja meg a  Kempinski szállóba Nastase román miniszterelnök? Tudta, hogy Erdély elcsatolását egyoldalúan kimondó gyulafehérvári román nagygyűlés évfordulójára, a román nemzeti ünnepre volt hivatalos? Hogy a fenében lehet az, hogy egy magyar miniszterelnök a nemzeti tragédia évfordulóján a világ legtermészetesebb módján koccint a román kormányfővel?

Persze, ha meggondoljuk, hogy a kettős állampolgárságról tartott népszavazás előtt Gyurcsányék hogyan kampányoltak a határon túli magyarok ellen – a hadjáratot még most is folytatják –, akkor mindez magyarázattal szolgál.

Az előzményeket és a baloldali pártok összeborulását ismerve, Fekete-Győr Andrástól sem várható több, annak ellenére, hogy a momentumos miniszterelnök-jelölt Facebook-profiljának jelszava: Új arcok, Új Magyarország. A dolgok jelenlegi állása szerint, csak azt a Magyarországot hoznák vissza, amelyiket ugyanezek az arcok egyszer már csődbe vittek.
Mert hát mit mond most Fekete-Győr András?

Kijelenti, hogy „a vakcina-beszerzés terén sikereket ért el a kormány, és utólag sikeresnek bizonyult az a stratégia, ami például orosz vakcinák beszerzését is előirányozta”. Hány hónapig tartó vakcina-ellenes intenzív kampány kellett Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt úrnak, hogy erre a következtetésre jusson?

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Gyászzászlót az EU épületére

ĀBrüsszelben felülkerekedett a multinacionális gyógyszergyárak által megfizetett liberális pártérdekű lobbizó maffia

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Hullámzásból tengerár – rekviem a normális életért

ĀMilyen érdekes jogrend lehet az olyan, amely egy különös haláleset – jelesül ezúttal az amerikai zavargásokat kiváltó (?) színes bőrű George Floyd halála – kapcsán lázba hozza szinte az egész világot!