Csizmadia László

Vélemény és vita

Komámasszony, hol az olló?

A világ népessége kétségekkel teli, a Covid-járvány elbizonytalanítja az emberek jövőképét

Ez a gyermekeknek szóló játék, sajnos, az Európai Bizottság felelősei között is zajlik. Ehhez hozzájárulnak olyanok, akik érdekeik alapján, magamutogatással megkérdőjelezik az orvostudomány eredményeit, és a kétségek hintőporát szórják szét a gyanútlan lakosság körében. Céljuk egyértelmű, a kormányzás felelősségviselőinek eltávolítása a hatalomgyakorlásból.

Szégyenteljes, aljas kinyilatkoztatásukkal százak halálát okozhatják, a törvények mögé bújnak, és a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkoznak. Pengeélen táncoló szabotőrökről beszélünk, akik a védőoltásokat felveszik, de embertársaikat az ellenkezőjére biztatják. A közerkölcs szabályait felrúgva hazugságokat terjesztenek a keleti vakcinákról, hátráltatva a nyájimmunitás kialakulását, a szabad hétköznapi élet visszatértét. Módszereik közé tartozik a gátlástalanság és a fenyegetés.

A történelem bizonyította, hogy a pandémiát csak oltóanyaggal lehet visszaszorítani. Ez orvosok ezreinek a véleménye, olyanoké, akik a Coviddal fertőzött betegek ágyainál, saját életüket is kockáztatva, éjjel-nappal kezelik és óvják a betegeket. Tudósok, orvosok, ápolók, átérezve társadalmi küldetésüket a szó szoros értelmében a frontvonalban harcolnak, életüket veszélyeztetve, miközben fegyverük a fecskendő.

Egyesek a legnagyobb egészségügyi válsághelyzet idején szövetkeznek az ördöggel is. Ahogy Hitler és Sztálin összefogása a második világháború kezdetén világégéshez vezetett, ölelkezésük csak addig tartott, míg a megszerzett koncon elkezdődött az osztozkodás. Európában és Magyarországon is láthatjuk, a birodalmi szemléletű pártvezérek összeesküvéssel miként vezetik félre és árulják el híveiket. Nem lehet kétséges, hogy a bolsevik–kommunista–náci érzelmeket is elfogadó magyar ellenzék rátért arra az útra, amit Hitler és Sztálin megpróbált kikövezni.

Mi köze van ehhez a pandémiának? Sok! Vannak olyan pártok, amelyek szeretnek a zavarosban halászni. Könnyedén dobják félre az eddig hangoztatott eszmeiségüket, megszédíti őket a szabadrablás lehetősége. Ezért is számít a magyar ellenzék a brüsszeli birodalom lehetséges eljöttére. Felvállalták a későbbiekben esetlegesen várható koncokért a haza kiárusítását és elárulását. Kiszolgáltatják népünket a komprádor burzsoáziának. Olyan emberekről beszélünk, akik látva, hogy hazájuk veszélyben van, csak az jut eszükbe, miként lehet a tárdadalom tagjait egymásra uszítani. Életszerű, ha most ismét idézzük a hatalomra ácsingózó Gyurcsány Ferenc szavait: „ha nem tetszik a rendszer, el lehet menni”.

Mint mindig, eljön az országgyűlési választások ideje. A nép dönteni fog arról, hogy ki megy és ki marad. A jelentős aktus még távol van.

Orvosaink, ápolóink az egészségügyben vállt vállnak vetve több mint egy éve harcolnak értünk. Védik honfitársaikat és a hazát.

A CÖF–CÖKA úgy érzi, hogy a taps és a béremelések mellett a közösségért folytatott küzdelem végén ezt a kiemelkedő hősiességet egy emlékmű felállításával örökítsük meg. Mindnyájunkért dolgoznak úgy, hogy a Covid aknamezején lépkednek.

Felkérjük a velünk együtt érző polgártársainkat és a cégeket, hogy egy elkülönített számlára adakozzanak, gyűjtsük össze az emlékmű felállításához szükséges pénzeszközöket. Javasoljuk, hogy az emlékmű helye legyen a Budapest XI. kerületében épülő szuperkórház kertjében. Itt majd a gyógyítókra a gyógyulók folyamatosan virágokkal emlékezhetnek a szakmájukat hivatásnak tekintő, Covidot legyőző hőseinkre. Az elkülönített számlaszámot rövidesen közöljük.

(A szerző a CÖKA kuratóriumának elnöke)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Káosz

ĀFricska. A Válasz portál vitát szervezett Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András között az „összefogás” jövőjéről

Lóránt Károly

Lóránt Károly

A hallgatag többség

ĀSzerdán, március 10-én 13.00 és 13.30 között nagy jelentőségű esemény zajlott le az Európai Parlamentben