Csizmadia László

Vélemény és vita

Van mááásik!

A jelenlegi kormányzást leváltani akarók dalai sérült, karcos bakelitlemezekről szólnak

Kezdünk hozzászokni, hogy az ellenzéki pártok végeláthatatlanul varázsolják elő megoldhatatlan ötleteiket. Senki sem vitathatja, hogy alaptörvényünk biztosítja a vélemény- és szólásszabadságot. A felelőtlen ígéretek sokasága megkérdőjelezi a bejelentők szavahihetőségét. Megkülönböztetően igaz, ha a szerzők szakértelme megkérdőjelezhető, politikai múltjuk pedig bukásukat eredményezte. Ők azok, akik a jogállamiság keretei között visszaéltek a hatalomgyakorlás eszközeivel.

Kormányzásuk idején elkövetett súlyos hibáikra, bűneikre a polgárok mondták ki az ítéletet az országgyűlési választások alkalmával. A többségi népakarat jóvoltából, immár tizenegy éve parkolópályára kerültek, lejárt szólamaikra egyre kevesebben kíváncsiak.

Kormányzati felelőtlenségük a hátrahagyott országcsőd. Erkölcsi hiátusra utal, józan ésszel nem igazolható, hogy a 2022-es választásokra feltámadtak azok a politikusfigurák, akiket a nép által megbízott hatalom megkímélt a tételes elszámolásoktól és a szankcióktól. Azt hinni, hogy a magyar polgárok megbocsátása úri gesztus, ez hiba, mert nem jogosít fel a visszatérésre.

Ezzel, a sokak által megbocsátónak hitt gesztussal él vissza a szélsőbal- és jobboldal beteges szövetsége. Úgy látják, hogy a lassan már tizenkét éve regnáló kormány és az ehhez bizalmát adó civil többség felszámolta a gyurcsányi pusztítást, az éléskamra tele van, itt az idő az ismételt szabadrablásra.

A kommunizmus régi fegyverét rántják elő. A cél az ország, sőt a nemzet polgárainak összetartó erejét fellazítani, vagyis az embereket egymásra uszítani. A kormányzás nem hiba nélküli, de szakértő módon teszi a dolgát, a Covid-járványt is jól kezeli. Így hát nincs más út, mint „reggel, éjjel meg este” a megfizetett médiákban a külföldi elvtársakkal együtt hazudni és nyomást gyakorolni a többségében egyetértő, teremtő népre is.

Módszereik széles skálán érhetőek tetten. Társadalmi szinten a lehetséges összes módon (egészségügy, oktatás, Covid-járvány stb.) elégedetlenséget szítanak, miközben kormányzásuk idején vizet prédikáltak és bort ittak, most minden állampolgárnak édeni megélhetést ígérnek.

Volt már ilyen helyzet, amikor a Medgyessy-éra száz nap alatt eltapsolta a gazdaság tartalékát. Hatalomra kerülésük után a haverok, a külföldi befektetőkkel csókos viszonyban lévő apparátcsikok korlátozás nélkül gazdagodhattak. A korrupció vörös lovagjai nyolc év alatt adósságokba és növekvő szegénységbe juttatták a rájuk bízott országot. Trükkök százaival verték át a szavazókat.

És mi van most? Ugyanez. A tények meghamisítása, furfangos hazudozás, álhírek, riogatás, oltás-ellenesség.

A DK-monogrammal előre küldött Gyurcsány-hitves uniós minimálbérrel hiteget. Született DK előbb volt, mint a Demokratikus Koalíció, így névadóként érdemeket szerzett az őt EU-ba delegáló urától. A magyar polgárok pedig élvezhetik színpadi alakítását, amely nem más, mint Sargentini reinkarnációja. Egy nagy különbség, valljuk be, mégis van Sargentini javára, hiszen ő saját országát soha nem árulta el. Igen, ide jutottunk!

Az ultraliberális oldalon gyakorolt riogatás, megfélemlítés mellett elhelyezett pénzeszsák hatására a törpepártok bepánikoltak és behúzódtak a „Házaspárt” szárnyai alá. Nekik elég lenne az esetleges étkezés után leesett morzsákat összeszedegetni.

Van másik észkombájn is. Ez a figura Ujhelyi István. Fantazmagóriáival fenyegeti a magyar embereket. Nem átallja azt mondani, hogy a kínai és orosz vakcinával beoltottak nem kaphatnak fertőzésmentességet igazoló útlevelet. Így aztán minden uniós ország határa lezáródik a külföldre utazóink előtt. Sőt, az árukat fuvarozó kamionosok nem léphetnek át a schengeni határokon.

Bravó! Íme, van hazugság, másik is.

Kiváló zenebohócunk, Eötvös Gábor nagy sikerű előadásaiban mondta: „Van mááásik!” Ezért mindenkor járt neki a kacaj és a vastaps. Badacsonyi földbirtokosunk alakításáért elmarad a taps, és felhangzik a fújozás.

Csókay András főorvos úr, hazánk nagy tiszteletben tartott agysebésze kikövezte a vakcinák vonatkozásában a biztos utat. Szerinte, aki az orosz és kínai vakcina beadása ellen kampányol és orvos, vét az etikai szabályok ellen. Tudatlanul vagy rossz esetben tudatosan emberek ezreinek halálát okozhatja. A párthűség és a hataloméhség nem írhatja felül a közerkölcs iránti kötelezettséget. (A cikk szerzője egy hete megkapta a kínai vakcinát, mellékhatást nem észlel.)

Hazánk földje nem cirkuszi porond. A jelenlegi kormányzást leváltani akarók dalai sérült, karcos bakelitlemezekről szólnak. Március idusa közeledvén idézzük fel Petőfi Sándor szavait, készülve a 2022-es választásokra: „Rabok legyünk, vagy szabadok? / Ez a kérdés, válasszatok!”

(A szerző a CÖKA kuratóriumának elnöke)

Kapcsolódó írásaink

Szakály Sándor

Szakály Sándor

Nem minden Sára apáca!

ĀSok-sok minden előkerülhet a ládafiából. Olyan dolgok is, amikre esetleg már nem is emlékszünk, hogy mikor és miért is kerültek oda