Csizmadia László

Vélemény és vita

Folt takarja az üres zsákot

Párját ritkító szemfényvesztésben van része a magyar polgároknak. Politikai szerepjátszmában hamiskártyás játékos kínálja portékáit

Nevezzük Folt úrnak, aki már több ízben felfedte igazi természetét, mégis egyéni érdekekből követőkre talált. Bevallotta, hogy országunkat vezetve, mindent elk..t. Ez a cáfolhatatlan tény a kontraszelektált ellenzéki pártvezetők tetszését elnyerte, mert reménykednek abban, hogy náluk talán volt rosszabb is. A Soros György eszmeiségét követő tébolyda csatlakozott a végtelen egójú, vereséget el nem ismerő, zavarosan viselkedő, önmagát vezérnek kikiáltóhoz.

A magyarok országa azonban nem korlátozott képességű debilek gyülekezete. Hazánk polgárai hagyománytisztelők, amennyiben pozitív eseményekről van szó, és kiemelkedő polgártársaink, elődeink munkáját kell elismerni, méltatni. A böszmeségek császára foltként megtalálta zsákját. Csakhogy ez a zsák lyukas, és a belőle csordogáló szagos anyag környezeti ártalmakat okoz.

A baj az, hogy a folt is átereszt, hiába próbálta önmagát alkohollal impregnálni. Így aztán a zsák foltjával együtt sem ér többet, mint egy átázott papír-stanicli. Legfeljebb brüsszelikumnak nevezhető. A magyarok nem szeretik a hamisított külföldi árukat, sőt ki nem állhatják, várva a termék visszahívását.

Folt úr ilyen előélet után mégis szimultánt kezdeményezett az ország lakosságával. Míg Fischer, Szpasszkij sakknagymesterek nagyra becsült játékasztalához tódultak a szerencsés partnerek, ő erre nem számíthat. A civil társadalom olyannal nem kíván egy asztalhoz ülni, akit már többször mattolt. Magyarország nem játékasztal, rosszul gondolja bárki, ha azt hiszi, hogy lehet újból rablóprivatizálni és offshore cégekbe dugni.

Folt úr szekundásaival világrekordot állított fel a fairplay elleni vétségek tekintetében.

A kínlódását látó magyar választópolgárok, értékelve, hogy ragaszkodik a bolsevik kommunista hagyományokhoz a 2022-es választás kapcsán, remélhetőleg javasolni fogják, hogy önkéntes idegenvezetői státuszban a szoborparkban élje ki hatalommániás törekvéseit. Tény, hogy ott sem lesz könnyű az élet, mert a kiállítás tárgyait naponta kell törölgetni, viszont azok helyeit esetleg kedve szerint cserélgetheti.

(A szerző a CÖKA kuratóriumának elnöke)

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Életkorok, világlátások

ĀReményünk arra, hogy a közelgő választás, szavazás igazságos lesz, szinte a nullával egyenlő, ha elolvassuk azt az interjút, amelyet néhány napja a Magyar Nemzetnek adott a neves, sokat tapasztalt amerikai történész, John Fonte