Dippold Pál

Vélemény és vita

Soros listája

Kevesen hoztak akkora szégyent szülőhazájukra, mint a magát zsidó származású magyarnak valló Soros György

álláspont

Ez pedig elég nagy teljesítmény, ha csak a közelmúlt történelmét nézzük is, ott sorakoznak neves hazaárulóink, hozzá képest Kun Béla, Rákosi Mátyás vagy Kádár János derék hazafiak.

Vajon hol szedte össze és köpködi ki magából Soros azt a hatalmas gyűlöletet, amelyet Magyarország iránt halmozott fel magában. Nyilatkozatai szerint nála mindent a racionalitás irányít, érzelmeknek az ő életében semmi szerepük nincs. Soros György dollárban multimilliárdos tőzsdespekuláns. Ebbéli minőségében valóban a hideg számítások alapozták meg gazdagságát. Nagy-Britannia és Japán ellen éppen olyan gátlástalansággal indított pénzügyi háborút, mint ahogyan a magyar forintot is igyekezett tönkretenni. Hol sikerrel járt, hol nem. Nálunk például Horn Gyula és később Csányi Sándor átlátott a szitán, kivédte az alattomos csapást. Soros egyébként még szinte gyerekként élte át Magyarországon a zsidóüldözések korszakát, és mivel a rideg ráció irányította életét már akkor is, gátlás nélkül seftelt sorstársai, a sok esetben később elpusztított magyar zsidók vagyonával.Soros kilencvenéves korára sosem látott méretűvé növelte magyargyűlöletét. A nyílt társadalom eszméjének főfamulusa. Ez az ideológia nem más, mint a magát liberálisnak és demokratikusnak hazudó Nyugaton uralkodó szellemi és politikai irányzat vörös vezérkötele, azaz az újkommunizmus. Ennek állnak útjában a hagyományos európai értékekre épített nemzetállamok. Jelesül és nagyon a magyarok. A kezdetben a keresztény alapokra helyezett európai gazdasági közösség mára kitermelte hatalmas bürokratikus rendszerét és ennek különböző intézményeit. Az emberbarát,

Európa-mentő jelmezben járkáló amerikai mágnás gyorsan felismerte, hogy neki nem a nemzetállamokkal hasznos külön-külön seftelni, hanem az unió irányító testületeit kell telerakni az embereivel. Eljutottunk addig, hogy az európai uniós politikusok jelentős része Soros György zsebében van.

A spekulánsnak gondoskodnia kellett arról is, hogy a nemzetállamokban is legyenek lekötelezettjei. Létrehozta tehát a nyílt társadalom eszméjét szolgáló úgynevezett civil szervezetek ezerhatszáz tagú hálózatát. A demokratikusan megválasztott kormányok és a demokrácia szabályai szerint működő pártok ellenében ezek a kamucivilek Soros újkommunista módszereivel lázítanak, támogatnak államellenes megmozdulásokat, és fő feladatukká az utóbbi évtizedben az illegális bevándorlás segítése vált.

Soros úgy sakkozott, hogy az elöregedő Európai Unió gazdasági meggyógyításának egyetlen helyes útja az emberimport Afrikából és Ázsiából. Egy érzelmeket mellőző gondolkodónál ez akár természetesnek is mondható. Nincs munkaerő? Hiányzik egymillió ember? Hozzunk be annyi darabot, amennyi kell. Hogy aztán a legkülönfélébb kultúrkörökben felnőtt bevándorlók miként illeszkedhetnek be és élhetnek együtt az európaiakkal, azt majd a civil szervezetek elintézik. Jöjjenek csak a migránsok milliói, darab-darab.

Igen ám, de mindennek Európában két nemzetállam erősen ellenáll. Magyarország és Lengyelország. Nem engedjük be a migránsokat, és nem vesszük át a jogállamiság homályos követelésével álcázott újkommunizmus beteges gyakorlatát.

Orbán Viktor, miután megvétóztuk az EU következő költségvetését, miközben Soros emberei zsarolták és fenyegették Magyarországot, kijelentette, a tőzsdespekuláns korrumpálja a brüsszeli bürokratákat. Azt is világossá tette, hogy hazánk nem eladó.

Még az újkommunista, jéglelkű Soros sem vásárolhatja meg.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Hibrid világ

ĀNem mondom, szebb cím is létezik arra a jelenségre, amelyről írni szeretnék, hiszen a hibrid szó magyarul keveréket jelent, az értelmező szótár meghatározása szerint két vagy több idegen elem furcsa keverékét

Bogár László

Bogár László

Jog-ÁVH

ĀAmíg ugyanis akad bárki, akinek van saját identitása, s azt bátran vállalja is, akkor a valósággyártó művek nagy bajba kerülnek