Nagy Dóra

Vélemény és vita

Túlélési ösztön bekapcsolva

Jelen világunkban aránytalanul felnagyítódott a közösségi média, valamint vele együtt a celebek és médiaszemélyiségek szerepe

Ez pedig már régen nem arról szól, hogy betekintést adjanak az életükbe, a munkásságukba, de még csak nem is az új reklámfelület a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy emberek milliói követik őket, így hatékony politikai propagandát tudnak folytatni egy családi piknikről szóló poszt és egy samponreklám között. Ők lettek a globalista hadsereg zászlóshajói.

Az elnökválasztás miatt egyből az amerikai sztárvilág jut az eszünkbe, ahol egymást túllicitálva tették közzé, hogy Trump a világegyetem főgonosza, míg Biden a megtestesült jóság. Amikor pedig a média úgy döntött, hogy Biden nyert, akkor elárasztották az ujjongásaikkal és a békére való felszólítással az oldalaikat. Fittyet hányva arra, hogy előtte semmi mást nem tettek, csak uszítottak. Ha pedig ez nem tetszik valakinek, akkor arra azt mondják, hogy nem érti a szólásszabadságot, mert egy fasiszta. Arról persze hallgatnak, hogy emberek veszítik el a munkájukat, csak mert nem a globalista elképzelést vallják. Arról sem ejtenek szót, hogy színészeket azért nem foglalkoztatnak, mert Trump szimpatizánsok, vagy azért támadják őket, mert keresztények.

Ám nehogy azt higgyük, hogy kimaradunk ebből! Elég csak az SZFE körüli balhéra gondolni és arra, miket kiabálnak a nemzeti érzelmű színészekre a liberális művészvilág, elfogadó tagjai. De eszünkbe juthat, hogyan emelkedett fel a progresszív kánont fújó influenszerek kasztja, és hogyan blokkolják a nemzeti hangokat a közösségi oldalakon. Az persze megengedett, hogy riogassanak, álhíreket terjesszenek és a másik halálát kívánják. Lásd Homonnay Gergely. Azt ugyan nem tudom, hogy Homonnay, miért kap ekkora figyelmet a közösségi platformokon, mindenesetre gyűlölködésben verhetetlen. Tényleges tartalom és tevékenység ugyan nincs mögötte, de nem is kell: toltak bele elég pénzt, az elérése nagy, így mehet a propaganda. Letiltás és fiókfelfüggesztés nélkül írhat olyanokat, hogy pezsgőt fog bontani, ha „Orbán végre megdöglik”, de az is belefér a közösségi alapelvekbe, hogy „náci féregnek” hívja Novák Katalint. A sort pedig bőven lehetne folytatni az IFA-platózással kezdve a lámpavasazásig bezárólag. Ez mind rendben van a Facebook szerint.

Nyilván erre majd jön a kioktató, libsi mantra, hogy nem kötelező használni, és a Facebook tulajdonosainak joguk van eldönteni, mi fér nekik bele és mi nem. Rendben, legyen így. Ám akkor álljanak ki a fényre, valljanak színt és mondják azt, hogy ez az oldal egy nyíltan politikai indíttatású platform, ahol a globalista világrend szekerét tolják. Felejtsék el a mítoszt, miszerint „Zuckerberg nem tudott csajozni, meg kizárták az egyetemi szövetségekből, és azért van ez az oldal, hogy segítsen, és kinyissa a világot.” Ugyan már! Határozzák meg magukat végre és vegyék le az álcájukat, amivel hülyítik a népet. Hívják akkor ezeket az oldalakat globalista közösségeknek. Ja, hogy akkor tömegével otthagynák őket, nem fizetnének a hirdetésekért, beszűkülne a tér, és még a választásokat se tudnák befolyásolni. Kellenek a fiatalok milliói, akiknek a cenzorok és azok gazdijai a kedvükre szűrhetik a tartalmakat, befolyásolva és torzítva az identitásukat. Kellenek a tömegek, akiknek megmutathatják a „független tényellenőrök”, hogy mi az igaz hír és melyik a hazug. Ha színt vallanának, akkor nem tudnák virtuális gettóba zárni az embereket leválasztva a közösségüktől, és nem tudnák megetetni velük azt sem, hogy minden valamire való ember világpolgár, polkorrekt, LMBTQI+ szimpatizáns, imádja a BLM mozgalmat, a kommunizmust meg Gyurcsányt és a Momentumot. Goebbels meghatottan töröl le ilyenkor egy könnycseppet a szeme sarkából, miközben irigykedve figyeli ezt a propagandagépezetet.

Pontosan látjuk, milyen folyamatok indultak meg a világban. Azt is, hogy különböző csoportok kényükre-kedvükre alakítják a háttérből a valóságot és már odáig mennek, hogy mesterségesen gerjesztik a feszültséget, ezeket aztán exportálják, emberek halálát okozzák és beleavatkoznak a választásokba. Lehet nekik, hiszen a médiájuk és a közösségi oldalak tematizálják az emberek gondolkodását, miközben a celebsereget bevetve rögzíthetik a mantrát.

Megijedhetnénk, látva azt, mi ment végbe a „szabad” világban az elmúlt harminc évben. Látjuk, hogy vannak országok, ahol elkéstek, de azt is látjuk, hogy korántsem arattak még győzelmet a globalisták. Csak nem sikerül áttörni a falat, egyre jobban túlfeszítik a húrt, miközben nagy mágusnak képzelik magukat. Hiába a rengeteg pénz, a médiahatalom, az agymosoda, a celebhadsereg, a migráció, a puccsexport és a véleményterror, a nemzeti öntudatot nem tudják megtörni, mert mindig bekapcsol a társadalomban a természetes túlélési ösztön. A világ és a politikai berendezkedések, hatalmak változhatnak, de ez az ösztön állandó. Ha nem így lenne, akkor a birodalmakkal együtt halt volna ki az emberiség már réges-régen.

Abraham Lincoln mondatait véssük az eszünkbe: „Bolondíthatsz néhány embert mindig, és minden embert valameddig, de nem bolondíthatsz mindig mindenkit.”

(A szerző politológus, az IKoN elnöke)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Szép valóság

ĀFricska. Lassan ébredek az Izland elleni Eb-selejtező eufóriájából. Ahol fiaink az utolsó leheletig… Úgy, ahogy sok évtizedig soha…

Dippold Pál

Dippold Pál

Blokádexport

ĀHóna alá csapta, és hazavitte a blokádot a Színművészeti Egyetem hallgatóinak élcsapata. Az előzmények ismertek