Őry Mariann

Vélemény és vita

Megtörni Európát

Fenik késeiket Brüsszelben a balliberális képviselők, a héten ugyanis újra összeül az Európai Parlament

álláspont

Eseményben nem lesz hiány: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondja első évértékelő beszédét, vitáztak a lengyel jogállamiságról és az ottani „LMBTI-mentes övezetekről”, valamint napirendre kerül a migráció is. Emellett pedig folyik a csata, hogy jogállamisági kritériumokhoz kössék a következő uniós költségvetés és a koronavírus gazdasági hatásait kezelő helyreállítási csomag forrásaihoz való hozzáférést.

Legutóbb a szociáldemokraták frakcióvezetője követelte Von der Leyennel, hogy lépjen fel keményebben Magyarország és Lengyelország ellen. Ne legyenek kétségeink, a jogállamisági aggodalmak alapvetően mindig erre a két országra koncentrálódnak, balliberális vezetésű tagállamok esetében lényegesen magasabb a képviselők ingerküszöbe.

Ami a jogállamisági vitát illeti, már az utolsó nyári uniós csúcs után lehetett tudni, hogy bár az ötnapos tárgyalás se volt egyszerű, nem lesz könnyű az ősz.

Az Európai Parlament balliberális többségének álma, hogy hazánk és Lengyelország megbüntetésével segítsék a sikertelen ellenzéket, hátha sikerül valahogy kiprovokálni, hogy az emberek a kormány ellen forduljanak. Ebben pedig mindkét ellenzék gyalázatosan viselkedő képviselői remek partnerek.

Magyarország és Lengyelország támadása annyira fontos számukra, hogy holmi világjárvány sem szegte kedvüket. Sőt, a koronavírus ellen tett intézkedésekről kezdtek álhíreket terjeszteni. Elhíresztelték, nem működik a parlament, a kormány pedig örökre teljhatalmat kapott. Ez persze mind nem volt igaz, de a nyugati liberális média a Soros-hálózat úgynevezett szakértőivel és jogvédőivel közösen úgyis csak azt fogja írni és mondani, amit akar.

Ezeknek a támadásoknak a valós oka ugyanaz. Világosan kitűnik az elmúlt évek nagy magyarellenes kampányaiból, hogy két dolog fáj nekik igazán: a bevándorlás megállítása és a Soros-hálózat visszaszorítása, beleértve a Soros-egyetem ügyét és a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénycsomagot. Ez a lényeg.

Az aktuális események tökéletesen igazolják ezt a tételt. A múlt héten leégett a túlzsúfolt Moria migránstábor Leszboszon. A szigeten azóta káosz, erőszak, kilátástalanság uralkodik, a helyieknek már rég elegük van, a migránsok a rendőrökre támadnak. A Soros-hálózat már a tűzeset másnapján aktivizálta magát. Fogadják be a migránsokat az európai országok!

Azóta is élen jár a kampányban bizonyos Gerald Knaus is, „Soros európai karmestere”, aki már nem ismeretlen a magyar újságolvasóknak. A 2016-os török–uniós migrációs egyezmény szerzője egyenesen kijelentő módban osztogatta az utasításokat a német kormánynak a Twitteren, a német és az osztrák médiában pedig szakértőként futtatják a nyílt lobbitevékenységet folytató aktivistát. Társaival kipécézték az osztrák kormányt, ha mások befogadnak migránsokat, ők miért nem? Sebastian Kurz és kormánya – nagyon helyesen – ellenáll a nyomásnak, hiszen egyrészt Ausztria nem fogadhat be mindenkit, másrészt pedig rettentő káros üzenete van az egésznek. Gyertek Európába, gyújtsátok fel a tábort, egyenes az út Berlinbe! Amit most a Soros-hálózat csinál, az az általuk oly sokat bírált, legrosszabb értelemben vett populizmus, sőt demagógia, vegyítve a filantrópnak becézett milliárdos spekuláns vonzalmával a káoszhoz.

Látványosan új erőre kaptak a nyílt társadalom zsoldosai, újabb és újabb frontokat nyitnak. A cél mindig ugyanaz, megtörni Európát. Szerencsére ebben a harcban egyre nagyobb a rutinunk.

(A szerző főmunkatárs)

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Csodák – a csoda nélküli időben

Ā„Ne remélje, hogy megszabadult a könyvektől!” Erre a tíz évvel ezelőtt magyarul is megjelent beszélgetéskötetre hivatkoztam már e hasábokon

Nagy Ervin

Nagy Ervin

A baloldal permanens válsága

ĀA balliberális politikusok gyülekezete a rendszerváltoztatás óta bolondította két évtizeden át az országot, hogy kizárólagosan ők rendelkeznek államvezetési kompetenciával