Kacsoh Dániel

Vélemény és vita

Mocskosszájúak

Rágalmak és uszítás helyett itt lenne az ideje a józanodásnak és az önvizsgálatnak, akármennyire is fájdalmas ez Gulyás Balázséknak

álláspont

Tanulatlan, vidéki, idős emberek képezik a Fidesz táborát – böfögte bele a többet érdemlő magyar nyilvánosságba sommás véleményét a Jobbik „szellemi holdudvarának” oszlopos tagja, az egykor Torgyán József körül sertepertélő Gulyás Balázs, megsértve ezzel uszkve kétmillió magyar embert. Mindezt az Index körüli turbulencia kapcsán találta mondani a 2010 óta szinte évente kimúló sajtószabadság újbóli eltiprásáról értekező senkiházi. S az ATV stúdiójában, ahol ez a minap elhangzott, senki nem emelte fel a kezét, hogy álljon meg a menet, a szavazók savazása nem pálya. Ráadásul a helyszín kapásból az egyik kézzel fogható cáfolata a diktatúrázásnak, hiszen országos lefedettségű, komoly nézettségi adatokat produkáló televízióban oszthatta az észt a Magyar Hang posztkomcsi munkatársa.

Gulyás aztán felment a Várba, és folytatta a gyűlölködést a Momentum által szervezett, egy elvileg független hírportál állítólagos bezárása ellen tiltakozó politikai tüntetésen. Ugyancsak beszédet mondott Fekete-Győr András pártelnök, aki nemes egyszerűséggel lepropagandistázott és seggnyalózott minden jobboldali érzelmű újságírót, majd csicskának nevezte a világjárvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait és az oktatási intézmények vezetőit, mondván: nem ellenállók úgy, mint a „hős” indexesek. Szerinte a magyarok tudása és informáltsága pedig nem európai, hanem keleti szinten van.

Helyben vagyunk. A különböző formációkban reinkarnálódó SZDSZ, illetve a hazai baloldal nagyjából 2010 óta ezt nyomja. Nem értik ugyanis a Fidesz–KDNP sikerét a demokratikus választásokon. Nem tudnak mit kezdeni a folyamatosan erősödő gazdasággal, a bővülő nemzetközi mozgástérrel, de nehezíti a helyzetüket az is, hogy sem a bevándorlás, sem a világjárvány kapcsán nem a magyar érdek mellett szálltak síkra az elmúlt években. És akkor még finoman fogalmaztunk.

Azt sem értik a baloldalon, hogy vízió, koherens jövőkép nélkül hiába kötnek háttéralkukat és választási paktumokat, ettől még nem jelentenek vonzó alternatívát egy kézzel fogható eredményeket hozó, világos vonalvezetésű kormányzással szemben. Hiába próbálják magukat felmenteni, valójában ez s nem a szerintük buta és tájékozatlan magyarok a valódi oka a kudarcaiknak. Az arrogáns hazugságok és a vulgáris sértegetések nyilván nem tolerálhatók, ám azért sem érthető, amit művelnek, mert az önkormányzati választáson komoly részsikereket tudott elkönyvelni az ellenzék, bizonyítva egyúttal, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben van lehetőség voksolást nyerni itthon.

Ami pedig a mocskosszájú közéleti agresszorok újabb kifakadásának okát illeti: senki nem zárta be az Indexet, nem telepedett rá a Fidesz a szerkesztőségre, nem tiporták el a sajtószabadságot. Megint nem. Annyi történhetett, hogy egy baloldali tulajdonos egy üzleti koncepció kiszivárogtatása, valamint az újságírók gazdaságilag is káros felhergelése miatt elveszítette a bizalmát a szintén baloldali főszerkesztőben, ezért kirúgta. Ezt pedig annyira mellre szívta az áldozati pszichózisba révülő, sértett kollektíva, hogy bejelentette távozását, lehetetlen szituációba hozva az egyébként érte dolgozó vezetőséget. Patthelyzet. Ebből kerekített aztán a nyilvánosságban – különösen is a nemzetközi porondon – túlhatalommal bíró balliberális felvilág egy újabb hazug narratívát, ismét Magyarországra uszítva fél Európát – no meg itthon a kormányra a saját tájékozottságára oly büszke városi értelmiséget.

Rágalmak és uszítás helyett itt lenne az ideje a józanodásnak és az önvizsgálatnak, akármennyire is fájdalmas ez Gulyás Balázséknak.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Nagy Dóra

Nagy Dóra

Micsoda véletlen!

ĀA közéleti uborkaszezon mindig alkalmat ad egy-egy alakulatnak, hogy álbalhékat generáljon, ezáltal meghatározva és uralva a közbeszédet

Bogár László

Bogár László

Mégis kinek a pénze?

ĀA keleti bővítés indifferens volt a világ urai számára, hisz a kirakateffektus okafogyottá vált