Galsai Dániel

Vélemény és vita

Kétszer kettő

Fricska. Egy mondat, ami első olvasatra triviális. „Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek”

Ha hozzátesszük, hogy mindezt Fodor Gábor nyilatkozta, már egy kicsit más a menyecske fekvése! De csak egy kicsit. A Fideszt habozás nélkül eláruló, az SZDSZ élcsapatába beejtőernyőző exminiszter gondolata ugyanis helyes, csak éppen hiteltelen. Hiszen ő is végiglébecolta az elmúlt majd harminc évet a magyar „szabadelvűség” verbális bástyái mögött: asszisztált a minden nemzeti gondolatot kirekesztő média- és kultúrterrorhoz, közösséget vállalt azokkal, akik folyamatosan nyilasoztak, sovinisztáztak, diktatúráztak, mucsaiztak. Fodor most – ki tudja, miért – „megvilágosult”, kimondta, hogy kétszer kettő az négy. Az okait nehéz megfejteni. Megszólalása mégis fontos. Juhász Gyula csodálatos, Trianon című versében írja: „Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig, mindig gondoljunk reá.” Igen. Sose feledjük a köztünk élő 90-es éveket!

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Európai az európaihoz

ĀSzájukat leragasztva álltak a hölgyek és urak a plenáris ülésterem felső karéjában, hogy a kamerák számára jól pozicionálható képet mutassanak

Domonkos László

Domonkos László

Napnyugati őrjárat

ĀNyugati szomszédunk kerek egy évezreden át szűrőként is működött. Amit vágyottnak, irigyeltnek, valamilyen szinten követendő példának (is) tekintettünk, az napnyugatról érkezett

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom