Dippold Pál

Vélemény és vita

Fekete tűz

Ég a város, ég a ház is, nem is egy ház, hanem száz is, tűz, tűz, – az idősebb magyarok megtanulta angol gyerekdal több változatban is létezik, a legismertebb 1666-ban alakult ki, a nagy londoni tűzvész idején

álláspont

Aligha gondolt arra az úttörőszövetségbe tömörített magyar gyerek, hogy harminc évvel a kommunista rendszer feloszlatása után újra fellángol a gyilkos kánon. Egy fekete bűnöző halála miatt 2020-ban a magyar származású George Soros pénzelte álcivil szervezetek országos zavargásokat robbantottak ki az Egyesült Államokban. A már jó néhány hét óta tartó káosznak több halálos áldozata van, szétdúlt városok, kifosztott üzletek, füstölő kukák, lángoló autók, testileg-lelkileg megsebzett rendőrök és civilek rajzolták meg útját.

Az antirasszistának álcázott antifasiszták, vagy ahogy mostanában mondják, antifák jól begyakorolt módon igyekeztek anarchiába vinni a társadalmat. A sötétben támadtak, Molotov-koktél, utcakődobálás, vasrudakkal ütlegelés, le a rasszizmussal, neki a rendőröknek, nem kellenek szabályok, mindenki szabad, nekik ne mondja meg senki, mit és hogyan csináljanak, vesszenek az erőszakszervek, dögöljön meg a katonaság. Békét, békét, szabadságot, egyenlőséget, testvériséget, skandálta a többnyire berúgott vagy bedrogozott tömeg, és jöhetett az összecsapás, aztán a boltkirablás.

A világ csak ámult az anarchia nyomán fellobbanó hülyeség láttán. Az antirasszizmus jelszavával a kozmetikai óriáscég kiirtotta szavai közül a fehérítőt, a híres rizskirály termékeiről levették a derék fekete bácsi arcképét, a Forma–1-ben feketére festették a versenyautókat. Az egyre nyilvánvalóbban balliberális lázadás elérte Seattle-t, az Egyesült Államok északnyugati régiójának legnagyobb városát. Itt aztán az antifák kimutatták foguk fehérét. Bocsánat, ezt nem szabad mondani, inkább foguk feketéjét?

A város Capitol Hill nevű negyedében a tüntetők elfoglaltak hat háztömbnyi közterületet, ahol először Capitol Hill Autonóm Övezet, majd Capitol Hill Szervezett Tiltakozás néven rendőrmentes, szabad övezetet alakítottak ki. Hogy ez mit jelentett? Bulit. A városrész régóta partiközpontnak számít, az LMBTQ-közösség fő találkozóhelyének. Sok melegbár is működik ott, ez a város leginkább szabadelvű környéke, ahol harcosan kiállnak az emberi jogokért.

A hírek szerint a liberális akció jellemzői a poszt­hippiskedés, színes táblák, aszfaltrajzok, amelyek békét követelnek – szegény idióták gépfegyverekkel több embert legyilkolva áhítoznak a rendőrmentes békére.

Egy magyar hírportál felhajtott egy Seattle-ben élő hölgyet, aki bámulatos pontossággal mutatta meg, milyen is az igazi, bátran megalkuvó, konformista balliberális ember. Olvassuk: „Hiába vennék részt szívesen az esti tüntetéseken is, valószínűleg nem fogom megtenni. Bár mindenhol azt olvasom, hogy esténként is nagyon nyugodt a hangulat, de kétgyerekes anyukaként nem szeretnék kockáztatni. Ráadásul mivel zöldkártyával vagyok az országban, és szeretnék majd állampolgárságot is, az se lenne túl jó, ha, akár teljesen vétlenül, bevinnének a rendőrök.”

Jenny Durkan, a város demokrata párti polgármestere korábban utcai mulatságnak és a demokrácia kiteljesedésének minősítette a tüntetéseket és a zóna létrehozását is. A múlt hét közepén azonban elrendelte annak felszámolását. Más lehetősége nemigen volt, álhippiéknél ugyanis egyre nagyobbá vált az erőszak tüze. A rendőrségnek dokumentált információi voltak rablásokról, támadásokról és más bűncselekményekről.

Mi lett a vége? A tűz után csak füst és korom maradt. Fekete.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

A város mindenkié?

ĀNagykörút, a Nyugati és az Oktogon között július 3-án, pénteken kora délután. Fullasztó hőség. Talán ezért is választotta pihenőnek a köztéri padok egyikét-másikát néhány hajléktalan

Bogár László

Bogár László

A nép uralma

ĀAmikor a szemünk láttára hullik szét a nyugatias demokrácia, egyre sürgetőbb lenne elgondolkodnunk, hogy vajon mi jöhet az összeomlás után

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom