Bán Károly

Vélemény és vita

Szocialista mesegyár

Aki azt gondolja, hogy egy szociális piacgazdaságban a szélhámos nem képes felismerni az idők szavát, nem tud idomulni a megrendelő szükségletéhez, az téved

álláspont

Járvány idején például egy slágfertig szélhámos felismeri, hogy a szűkös kórházi kapacitások időszakában megnő az igény a betegápolók iránt. Az MSZP üdvöskéje, Korózs Lajos a parlament népjóléti bizottsága elnökeként ezt ismerte fel, botcsinálta hírhamisítóként pedig azt próbálja beadni a nagyközönségnek, hogy Németh Athina szélhámos félrevezette a nyilvánosságot, ezzel kárt okozott a közéletnek és az MSZP-nek is.

Igazán ügyes. A szélhámos asszonyság amúgy volt már „főorvos” és „gyógytornász” is. Most mentőtisztként kapta mikrofonvégre Korózs riporter, akit a szélhámosnő „behálózott”. A női szeszély mindenre képes! Ez a történet azonban harmatosan zsenge mese. A fortélyos szélhámosnő neve ugyanis már áprilisban felbukkant a parlamentben. Méghozzá Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője dobta be a köztudatba Athina asszonyságot, aki arról számolt be neki, hogy a kórházból hazaküldött tíz beteg közül kilenc meghalt. Egyiküknek hasi sebe volt, többen rákos betegként hagyták el a kórházat, valakit pedig úgy dobtak ki, hogy ki volt vezetve a végbele.

Ennek a mesének volt az új fejezete Korózs képviselő úr filmes produkciója, amelyet egy volt népszabis újságíró készített el, gyászos zenei aláfestéssel. A videó végén a képsorok színesről fekete-fehérre váltottak, a nemzetéért mindenre kész Korózs pedig mécsest gyújtott a halottakért. Oda a patkányozó Bangóné köztévés „Feküdj hasra, kéz a tarkóra!” Arany Málna-díja.

Az elképesztő hazugságcunami jelképe lehetne, hogy Tóth Bertalan pártelnök szerdán az ATV-ben maga ismerte el, hogy a közzététel előtt látta a felvételt. Ergo kvázi beismerte, hogy megakadályozhatta volna a hírhamisítást, amellyel a kormány járványügyi politikáját akarták lejáratni, holott az az egyik legsikeresebb volt az unióban és az egész világon.

Jellemző az újabban már három százalékra mért MSZP állapotára, hogy a vagyonnyilatkozatot hamisító Ujhelyi István európai parlamenti képviselő maga cáfolta, hogy fősajtósának, Szalay Tamás Lajosnak bármilyen köze lett volna az MSZP videójának tartalmához. A volt népszabadságos csupán technikai segítséget nyújtott a csaláshoz.

Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened! Ugye ismerős? Így fest ma a helyzet az MSZP-ben – leánykori nevén a Magyar Szocialista Munkáspártban –, amelyről a rendszerváltoztatás kora nem volt hajlandó megfelelően – például ahogyan az Csehországban történt – gondoskodni. A szocialista szerepjáték legújabb híre, hogy a pártelnök mellett Molnár Zsolt pártigazgató és Nyakó István szóvivő együtt hagyta jóvá az álmentős videót, a baloldali fake news-gyártás csúcstermékét. Egy korábbi, 2013-ban történt hírhamisításnál a szocialisták Baján még csupán azt a szerepjátékot játszatták el alkalmi színészekkel, hogy fideszesek pénzt és tűzifát adnak a voksokért.

Mindennél többet mond az, hogy ki is a mostani szerepjáték főhőse. Korózs Lajos néhány hete a gyöngyöspatai iskolaügy kapcsán így mocskolt egy fideszes képviselőt: „Odaküldik ezt a nyomorult Horváth Lászlót bohócnak? Nem tudok rá mit mondani, ez az ember embernek is hitvány, nemhogy parlamenti képviselőnek. Odamegy uszítani. Undorodom tőle, amit csinál, gyűlölöm őket ezért a mentalitásért.”

Kell még valamit mondanunk, Ildikó? – kérdezhetnénk mi is Lendvaitól, mielőtt a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc megelőzne, hogy az MSZP-ben az utolsó ne felejtse el lekapcsolni a villanyt.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Veczán Zoltán

Veczán Zoltán

Kificcen

ĀA turizmus világszerte hatalmas veszteségeket szenvedett a világjárvány miatt – hazánkban áprilisban kilencvenhét (!) százalékkal esett vissza a vendégéjszakák száma

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Gondolatok 750 milliárdról

ĀSoros szerint félszázalékos kamatra lehetne örökjáradék-kötvényt kibocsátani, és valóban, a kamatok fél százalék körül mozognak. De így marad ez évtizedes távlatban is?