Forró Péter

Vélemény és vita

Bangóné beadványa

Fricska. Mindig izgalmas kísérlet, mikor a Kazinczy-díjra hiába pályázó Bangó­né Borbély Ildikó, az MSZP patkányügyi előadója tollat vagy klaviatúrát ragad

Ilyenkor a derék nyelvtanárok eltakarják szemüket, de a bátrabbak a tanulóifjúság épülésére leckeként mutatják be, miként lehet elkövetni minden olyan hibát, ami a magyar grammatikában fellelhető. Bangónét azonban nem rettentik el a kudarcok, időről időre nekiveselkedik, hogy egyedül – néha hasonló kvalitású padtársával, Kunhalmi Ágnessel kiegészülve – helytálljon az egyeztetések, a jé betűk és elipszilonok vadregényes világában. Most újabb nagy fába vágta fejszéjét a trágárságáról is elhíresült baloldali képviselő, amikor beadványt írt a Miniszterelnökséghez. Dolgozata ezúttal sem sikerült fényesre: Orbán Balázs államtitkár lektoráltatta a művet, és a Facebookon mutatta be, miként hemzseg az a helyesírási hibáktól. Titkos bukmékerirodákban állítólag fogadásokat lehet kötni arra, mikor sikerül egy hibátlan írást előállítania a lánglelkű nádudvari óvónőnek.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Ballik

ĀMájus elsején Jakab Péter Szanyi Tibor – egyébként hitelesebb – stílusát meghazudtolva aggódott a „magyar melósokért”, szemben a kapitalizmus termelte „bűnös tőkésekkel”

Tamáska Péter

Tamáska Péter

Május 8., más olvasatban

ĀLassan itt van a második világháború befejezésének hetvenötödik évfordulója