Dippold Pál

Vélemény és vita

Dudálók

Különös, sunyi nácizás kezdődött el a magyar koronavírus-törvény ürügyén

álláspont

A balliberális körök szellemi vezetői a járvány elleni védekezést segítő rendeleti kormányzás bevezetését egyenesen Adolf Hitler teljes hatalmat megragadó lépéseivel tették egyenlővé. Az cseppet sem zavarta őket és Orbán-fóbiás híveiket, hogy a magyar törvény semmiben nem állítható párhuzamba a korabeli németekével. Korlátlan hatalmat, diktatúrát, a szólás- és véleményszabadság lábbal tiprását sikítozták szét szerte a nagyvilágban. Amit a magyar rendkívüli jogrendről, annak eszközeiről és céljairól álhírként szétfröcsögtek, abból semmi nem igaz. Szó sincs itt teljhatalomról, diktatúráról és időbéli korlátlanságról. Addig tart, amíg a járvány.

Hetek teltek el, amíg a külföldi balliberális politikusok egy része megértette, hogy amit magyar elvbarátaik tájékoztatásként átadnak nekik a magyar állapotokról, az hazugság. A „függetlenobjektív” sajtó már nehezebben jutott el ennek felismeréséig, pökhendi interjúikban aztán kénytelenek voltak lenyelni azt a békát, amit Szijjártó Péter, Varga Judit és Novák Katalin hallatlan eleganciával adott át nekik a magyar veszélyhelyzeti intézkedések valóságáról.

A nácizás azonban csak nem akar leállni. Először jött Donald Tusk, az Európai Néppárt ambiciózus elnöke, aki alattomos utalgatásával Orbán Viktort nácizta, majd néhány nappal később a volt lengyel külügyminiszter, Radosław Sikorski lényegében az egész magyar nemzetet minősítette nácinak, azt kérdezvén, hogy a második világháborúban országunk melyik oldalon állt.

Az európai nagypolitika vádjai aztán visszagurultak oda, ahonnan elindultak. Jött az „elnyomott” magyar sajtó hiénakórusa. Volt olyan újságíró, aki például listát állított össze azokról, akik szerinte nácibeszéltek. A féreg szó használatát például annak minősítette. Így akarta ráütni a náci bélyeget a kormánypárti sajtóra. Ebben kitűnő segítőtársra talált a pimasz, vízilóbőr arcú párbeszédes képviselő, Tordai Bence személyében, aki gyűlöletkampányt indított. A vége kiszámítható: dehumanizálás, sárga csillag, koncentrációs tábor. A hivatásos rettegők így újra elemükben érezhették magukat, és onthatták azt a töméntelen mennyiségű szennyet magukból, amivel mindig is másokat vádolnak.

A teli szájjal gyűlöletet fröcsögő balliberális politikusok és az ő derék sajtójuk úgy él most a veszélyhelyzeti Magyarországon, mint hal a vízben. Hülyeségeket ordibálnak a parlamentben, abban, amely szerintük bezárt, szinte mindenben keresztbe tesznek a járványt eddig hatékonyan kezelő kormánynak. És hazudnak tovább összehangoltan, kórusban. Nekik ez az ellenzéki összefogást jelenti. Ahol a szemkilövető Gyurcsány összeborul a malacszemű, jobbikos Jakab Péterrel, és azon kuncognak, hogy milyen vicces fiúk is ők, amikor május elseje alkalmából a kormányfő embereit Óberstrómanführereknek nevezik. A balliberális gyűlöletözön más, különös formákban is megnyilvánulhat. Hadházy Ákos, a lóf…-os táblát belógató áltényfeltáró és Szél Bernadett zajszakértő dudálós rokonszenvtüntetést szervezett a Lánchíd előtti körforgalomban. Azért ott, hogy az egészségügyben dolgozók jajkiáltása felhallatsszon a Várba, és eljusson Orbán Viktor fülébe. Az idétlen és egyébként a közlekedési szabályokat megszegő akció néhány száz embernek bizonyára tetszett. Az viszont milliók szemét szúrta, hogy a dudálók egyikének luxusautóján ott csúfoskodott az O1G embléma. Ha mástól nem, ettől megvilágosodhatnak még az eddig velük rokonszenvező polgárok is.

Meg aztán miféle náci rendszer az, ahol mindez megtörténhet?

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Domonkos László

Domonkos László

Ígéret hava

ĀA régi – egyesek szerint 15. századi és székely – naptár szerint május hónapjának egykori magyar elnevezése: Ígéret hava

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Mi lesz veled, emberke?

ĀNehéz felfognunk, jogra és igazságra érzékeny embereknek, hogy a haza árulás nem büntethető a „modern és roppant demokratikus” Európában. Márpedig a legvadabb hazugságoknak sincs semmi következményük