Dippold Pál

Vélemény és vita

Féregtempó

A férgek gátlástalanok. Ez lényük lényege, hiszen ha nem rágnák szét azt a fát, amiben fejlődnek, elpusztulnának

álláspont

A maguk közegében tehát a férgek rendkívül gyakorlatiasan működnek. A helyükön vannak. Abból azonban gondok adódhatnak, ha ezek a nem túl rokonszenves lények kiszabadulnak természetes életterükből, és máshol kezdenek úgy viselkedni, mint valamikori otthonaikban.

A féreglét természetesen nem csupán és elsősorban fizikai. Az emberi társadalmakban aztán meg főleg nem, hiszen a kisebb-nagyobb emberi közösségek természetes módon védekeznek a féregtempót diktáló szellemi terroristákkal szemben.

A harcias balliberális elméletek és ezek képviselői már több mint száz év óta igyekeznek minél jobban szétrágni, elpusztítani az egészséges társadalmakat. Azokat, amelyekben a rendet, az értékteremtő munkát, az élet továbbadásának szépségét, ez emberséget megtartó hitet és a derűs magabiztosságot éltetik.

Amikor beüt a baj, mint most a koronavírus-járvány, a társadalmak nagy részében a józan többség mindenkivel összefogva, korábbi ellentéteiket félretéve a veszély elhárítására szövetkezik. Emberéleteket ment, ha tud, ápol és gyógyít, felkészül a vész elmúlta utáni időkre. Kiterveli, miként lehet újraépíteni azt, amit a gyilkos kór lerombolt, és hogyan lehet visszaszerezni régi, biztonságos életünket.

A balliberális férgek lényegükből adódóan ennek éppen az ellenkezőjét teszik. Veszélyhelyzetben is rombolnak, viszályt szítanak, pusztítanak. Pusztítanak a világban, Európában és Magyarországon. Példák kellenek? Tessék. Budapest Gyurcsány Ferenc vezérelte főpolgármestere, bizonyos Karácsony Gergely hetek óta beszél összevissza az általa vezetett város idősotthonában bekövetkezett tragédiáról. Több száz vírusfertőzött, huszonkilenc halott. Nyafogó magyarázatai arról, hogy mindez miért következhetett be, meg hogy miért hazudja azt, hogy az intézményben volt orvos, amikor nem volt orvos, meg ez az egész kicsinyes nyekergés, amit művel, még egy féreghez mérve is szánalmas.

Ezeknél talán fontosabb, hogy mit alakítottak Brüsszelbe delegált balliberálisaink az elmúlt héten. Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) videókonferenciáján Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője online felszólalásában azt mondta, a magyar intézkedések célja nem a koronavírus-járvány leküzdése, hanem Orbán Viktor kormányfő politikai hatalmának erősítése. Donáth Anna, a Momentum képviselője ugyanitt kijelentette, a magyar jogszabály a rendkívüli hatalom felé vezető lépést jelenti, és a jogállamiságot és az alkotmányosságot veszélyezteti. Határozott fellépésre szólította fel az Európai Bizottságot. A hölgyek hazudnak, bábszínházuk főnökének, George Soros tervének végrehajtói. Úgy rombolnák szét saját hazájukat, ahogyan vezérük Európát az ezermilliárd eurós örökkötvénnyel. A spekuláns azt találta ki, hogy a járvány ütötte sebesült gazdaságot ezzel a különös pénzügyi eszközzel gyógyítaná meg. Elképzelései szerint a tőkét soha, annak kamatát viszont meghatározatlan időkig, vagyis örökre fizetni kéne. Ez azt jelenti, hogy akár még ükunokáink is évente ötmilliárd eurót csengetnének Sorosék kasszájába. Hogy is van ez? Magyarországon az a baj a koronavírus-törvénnyel, hogy állítólag korlátlan időre szól – tudjuk, hogy nem –, és ez alapjaiban rengeti meg a jogállamiságot, ám az agyafúrt tőzsdespekuláns manővere a maga kimondott, időbeli korlátlanságával rendben lévő.

Így ér össze a balliberális férgek elmélete és gyakorlata. Ha hagyjuk.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Változatok az önbecsülésre

ĀA Deep Knowledge Group (DKG), azaz a mély, alapos tudásról elnevezett, londoni székhelyű think tank alapos elemzésbe fogott, hogy megállapítsa, mely országok kezelik a koronavírus-járványt jól és melyek nem

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Demokráciáért rettegők

ĀA magyarországi demokrácia – minden ellenkező híreszteléssel szemben –, köszöni szépen, jól érzi magát