Dippold Pál

Vélemény és vita

Viccvágó

Sokkal bunkóbb Vágó István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, mint eddig gondolhattuk

álláspont

Az egyik internetes közösségi portálon viccelődött a koronavírus okozta veszélyhelyzet kihirdetése előtt néhány órával. A balliberális tréfa a következő: „Két területen spórolnak egyszerre: – kevesebb vírusteszt, – kevesebb nyugdíjas. Ügyes.” Mármint a magyar kormány az ügyes, hiszen Vágó basszusgitáros tévébemondó nem kevesebbet próbál rákenni a gyilkos kórral harcoló kormánypárti politikusokra, mint a nyugdíjasok, azaz több millió magyar ember meggyilkolásának szándékát. Rendkívül vicces. Liberáliséknál. Nahát, ez a Pista most aztán megint jól megmondta, ha-ha, ez a gazember kormány akár ölni is képes! Diktatúra! Fasizmus! Rasszizmus! Öregutálat! Vírustesztpanama!

Ne játsszunk a gondolattal, mi lenne, ha fordítanánk egyet a vágói viccen, és annak célpontjainak a vélt népszerűségükbe belehülyült, kivénhedt kvízmestereket jelölnénk ki. Akiknek, mondjuk, nem csinálnák meg a vírustesztjét, netán koronavírus-fertőzöttekké válnának, ezért felfordulnának. Eldobnák a kanalat. Feldobnák a bakancsot. Demokratikusan, koalíciósan először éppen Vágó mókamester. Ugye, mennyire taszító és embertelen gondolatfutam? Legalább annyira, mint a többi nagy balliberális mókamester, Vágó István és eszmetársai elvakult gyűlölete mindennel szemben, amit a normális Magyarország jelent: a bukott Gyurcsány idétlen vicce a gázrezsóval, amit nagy kacagás fogadott annak idején, pedig könnyen antiszemita uszításnak is minősíthetnénk. Mert aki a gázzal játszik, az szerintük náci, kivéve Ferenc führert. A tűzzel játszik Vágó, amikor a halállal fenyegeti nyugdíjas társait. A vád könnyen visszahullhat rá, hiszen ő is éppen olyan kiszolgáltatott vénember, mint kortársai, akiket a koronavírus fenyeget. Akiket a magyar kormány éppen megvédeni próbál a halálos kórtól. A veszélyhelyzet kihirdetésével például.

A Demokratikus Koalíció amúgy is tele van mókamesterrel, ki ezzel, ki azzal játszik. Bukott szóvivőjük, Gréczy Zsolt például a saját micsodájával. Lefényképezte, és elküldte az akcióképet egy hölgynek. Igazán tréfás. Ha nem liberális szemmel nézzük, ez nem más, mint a leggyalázatosabb és legszemérmetlenebb megalázása a másik embernek, aki ráadásul nő. Mi ez, ha nem az uborkafára felkapaszkodott egykori újságíró perverz mutatványa?

Így megy ez az országpusztítóknál. Európai egyesült államokról hadoválnak, Soros György gazdag zsebéből és másából kikandikálva hivatkoznak az emberi jogokra, a migránsok és bűnözők felsőbbrendűségére, aztán, amikor itt a baj, konkrétan a koronavírus, előjön belőlük a lényük lényege: az embertelen cinizmus, a kegyetlen és gyilkos indulatokat felkorbácsoló gúny.

Az mármost a kérdés, hogy mit lehet ellenük tenni? Most semmit. Veszélyhelyzet van, ilyenkor minden tehetséget és erőt ennek megszüntetésére kell fordítani. Az sem baj, hogy később, a vész elmúltával sem lehet csinálni semmit sem az ilyen figurákkal. Nem is kell. Ha gonoszul közelítünk, hadd főjenek gyűlöletük büdös levében, amihez az ördög nyilván szívesen ad egy kis kénkőfűszert. Ez kell nekik, ez az ő igazi világuk. Fenyegetés, nyegle, erőtlen, hogy a pártnál maradjunk: kellőképpen petyhüdt humor. Ami azért bosszantó és bántó. Abban ne nagyon reménykedjünk, hogy a megpróbáltatások talán jobb belátásra bírják majd őket. A vágókat. A honfitársaik lelkén lépten-nyomon lékeket hasító mitugrászokat. Ők ilyenek. Másfélék, mint a több millió magyar nyugdíjas, akik még ebben az összezavart világban is békét és nem gyűlöletet akarnak.

(A szerző  lapszerkesztő)

Vágó István felháborító posztjáról itt írtunk korábban.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Eltévedt svéd feministák

ĀA svéd Feminista Kezdeményezés ténykedése igazi állatorvosi ló esete, hisz számos nyugat-európai társszervezethez hasonlóan ma már nem „csak” a női jogokért száll síkra, hanem felkarolja az LMBTQ-mozgalmak céljait, és támogatja a migráció minden formáját

Bogár László

Bogár László

Demokrácia

ĀA Cambridge University legújabb, Globális elégedettség a demokráciával 2020 című elemzése drámai bejelentéssel indít. First time ever, mondja, vagyis hogy először a történelem során a világ népességének nagyobbik hányada elégedetlen a demokráciával