Dippold Pál

Vélemény és vita

Az értelmező

Az elmúlt néhány napban a szokásosnál több esetben tanulmányozhattuk a balliberális pökhendiség sértő megnyilvánulásait

álláspont

Ezek egyik legfőbb jellemzője az a történelemből jól ismert, elitista küldetéstudat és gátlástalanság, amivel honfitársaik vagy akár a világ egészének nagy részét minden gátlás nélkül ócsárolhatják. Lehülyézhetik. Itt van például a neki kijáró, ötperces országos hírnevet bőven meghaladó időtartamban ez a szerencsétlen Niedermüller Péter. Nem valószínű, hogy rasszista mondatai egy tudatos provokációsorozatba illeszthetők. Esetében a hülye emberekre jellemző gondolkodás-, viselkedés- és beszédmód minden eleme megmutatható. Erzsébetváros polgármestere végül is nem tett mást, mint egész életében addig. Elröfögte az éppen divatos és az ő szűk köreiben haladónak minősített ostobaságok egyikét. Zavaros beszéde, ócska szóképei és semmiféle következménnyel nem számoló gátlástalansága botrányt keltett. Ezt aztán internetes csapataik igyekeztek úgy és annyira feldagasztani, hogy a Magyarországot kormányzó Fidesz–KDNP úgynevezett gyűlöletkeltésére tudják ráragasztani.

Hát, nem sikerült. Ennek oka egyszerű. Nem a konzervatív, nemzeti és keresztény emberek milliói szoktak kirekesztően mocskolódni, hanem a magukat demokratikus ellenzéknek tituláló kisebbség. Ami akkor is kisebbség, ha többségnek hazudja magát, mint a bolsevikok. A jelentéktelen Niedermüller tehát ott folytatta, ahol abbahagyta. A kiöregedett szabaddemokraták lógó pulóveres szalonforradalmárai, a hozzájuk kapcsolt, öntudatosan cigarettázó kékharisnyák, akik szerencsés esetben nők, ám a végtelen szabadság kis köreiben ez ma már cseppet sem biztos. A hölgyek is lehetnek férfiak, meg fordítva.

Azok, akik a magyar keresztényeket kicsiny szubkultúrának minősítik, valójában éppen úgy nem tudják, hogy mit is beszélnek, mint ahogy végtelen butaságában és gőgjében a balliberális ellenzékiek egyike sem. Gyurcsány Ferenc idióta, általa köztársaságpártinak vallott közhelyeket locsog Bibó István szobránál, miután jól megvédelmezte pártja alelnökét, Niedermüllert. Aki ezt megelőzően írta: „Egész életemben az emberek egyenlőségét képviseltem, az emberi jogokért küzdöttem. Ezt tettem egyetemi tanárként, így éltem és dolgoztam európai parlamenti képviselőként és most polgármesterként is.”

Csodálatra méltó ez az önáltatás. Ebből adódik az a fajta liberális magabiztosság, amivel lesöpörni vélik a mondataikat utólag nem az ő szájuk íze szerint értő és értelmező milliókat. Mert hiszen aki nem az ő nótáját fújja, és nem az ő, Soros György által vásárolt hangszerein muzsikál, az mind hülye. Ostoba, faragatlan, bunkó, vidéki. Fideszes. Méghozzá gyűlöletkeltő. A Soros-bérencek pedig szorgalmasan magyarázzák a balliberális ellenzék mondatcsodáit, ezeket a kusza, kirekesztő, sértő és sebző gondolatbombákat. Guruljanak azok akár Brüsszelből ide, Donáth Annától vagy Cseh Katalintól, de még inkább Gyurcsánynétól, hiszen ők is folyamatosan a magyarellenesség parazsát fújják a hasonlóan katyvaszos mondataikkal.

Valójában nem is kéne ennyit beszélni mindezekről, hiszen előbb-utóbb ez a jelentéktelen élcsapat belebukik az alattomos szóbozótháborúba. Mint ahogy ez egyszer már olyan kitűnően végbement az egész ország nyilvánossága előtt 2008-ban. Akkor Gyurcsány Ferenc magyarázta a bukást, és állt elő a Niedermülleréhez hasonló, zavaros mondatokkal. A sajátjai tették helyre. A vizitdíjról szóló népszavazás után mondta Horn Gábor az egyetértően mosolygó SZDSZ-elnökhöz, Kóka Jánoshoz fordulva: „Nem azt mondták, Feri, azt mondták, menj a p…ba, valljuk be.”

Ez a világos beszéd.

Kapcsolódó írásaink

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Pezsgőbontás a briteknél

ĀJanuár 31-én Nagy-Britannia negyvenhét éves tagság után kilépett az Európai Unió­ból

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Újabb zivataros századunk

ĀA magyar nép imája, a Himnusz népünk zivataros századairól beszél. Optimistán azt hihettük, ez a múlt. S bár még csak alig húsz éve kezdődött el a 21. század, aligha tagadható, hogy már ez a mögöttünk hagyott pár esztendő is zivataros volt

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom