Dippold Pál

Vélemény és vita

Börtönbiznisz

Ismét összeállt a balliberális sikoltókórus embervédelmi tagozata

álláspont

Most éppenséggel azért, mert a magyar miniszterelnök az épelméjű emberek egészséges gondolkodását követve kimondta, a többség igazságérzetét sérti, hogy a bűnözők nyakra-főre karmolják fel a milliós kártérítéseket a szerintük, de leginkább ügyvédeik súgását hallva, a „méltatlan” magyar börtönviszonyok elszenvedése miatt.

Még ebben a szétzilált Európában is a józan és becsületes többséget joggal háborítja fel a tény: a bűncselekményeikért elítélt gazemberek és fondorlatos segítőik súlyos milliókat zsebelhetnek be bizonyos európai uniós jogokra hivatkozva.

Orbán Viktor erről nyíltan beszélt: eszes, jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek, a kínzásról szóló európai szabályok olyan lazák és abszurdak, hogy erre hivatkozva bizniszt lehet csinálni. Ezeknek az ügyvédeknek a személyével is kell majd foglalkozni, mert mégiscsak kihúztak az állam zsebéből sok milliárd forintot – fűzte hozzá, majd megjegyezte, a csúcstartó egy 33 éves férfi, aki 8,5 év börtön után kapott nyolcmillió forint kártérítést. A kifizetett összegek meghaladják a tízmilliárd forintot – mondta a kormányfő, majd hozzátette, mindezt joggal való visszaélésnek tartja, ezért fel fogják függeszteni a kifizetéseket, és a kormány azonnal a parlamenthez fordul a szabályok megváltoztatásáért. Jobb rámutatni egy szabályozás abszurditására, mint balek módjára fizetni – fejtette ki.

Azt már Nacsa Lőrinc kormánypárti képviselő nyilatkozta, hogy börtönben ülő bűnözők tizenkétezer pert indítottak a magyar állam ellen.

A kiperelt kártérítésekből jelentős sikerdíjat tesznek zsebre az olyan ügyvédek, mint például Magyar György, aki a balliberális ellenzék ismert alakja, az országgyűlési választáson az MSZP–Párbeszéd képviselőjelöltje volt. Az ügyvéd úr amúgy Karácsony Gergely bizalmasa és a Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósági tagja.

Kiderült, a „Soros-szervezetek ügyvédei szintén a börtönüzlet nyertesei. Például a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért jogásza, Karsai Dániel, aki futószalagon gyártja az ilyen kártérítési pereket.”

A liberális embervédők tehát nálunk is, mint szerte Európában, a bűnök és a bűnözés fáklyavivői. Nem holnapra, már mára felforgatják az egész világot. A szabadság–testvériség–egyenlőség idióta jelszavát skandálva akarják szétverni Európát. Szavaik éppen azokat a gondolatokat közvetítik, mint a határainkon feltorlódott derék illegális migránsoké. A bevándorlójelöltek Európába mennének, dokumentumok nélkül, hátuk mögött, ki tudja, hány áldozattal, másznának át a kerítésen, robbantanának, erőszakolnának, lopnának a gazdag országokban, mert ez jár nekik. Aki ezt nem így látja, az rasszista, kirekesztő, diktátor, populista.

A tisztességes és nem a bűnöző magyarok mellett kiálló Orbán Viktorra azonnal lecsapott a balliberális sikoltókórus. Itthon a szerintük elnyomott hatalmas médiafelületükön mocskolták, Brüsszelben pedig a jogállamiság védelmének ürügyén ugrottak neki. A Momentum libácskái, Donáth Anna és Cseh Katalin, a fülsértő Gyurcsányné és a legnőiesebb DK-s férfi, Molnár Csaba. Ő azt búgta bele a brüsszeli passzátszélbe, hogy a magyar kormánypártok lopnak.

Nem tudni, ha ezt bizonyítania kellene a derék malacképű politikusnak, mit szedne elő. A semmin kívül esetleg az ő kormányzásuk alatt ellopott 4-es metró-pénz százmilliárdjait. Ha ez így esne, márpedig tény a föld alól kilopott tengernyi pénz eltűnte, Molnár Csaba esetleg még börtönbe is juthatna. Ahol, mint tudjuk, jó kis bizniszeket lehet bonyolítani.

Kapcsolódó írásaink

Lóránt Károly

Lóránt Károly

A múló idő nyomában (3.)

ĀA fejlesztés abból állt, hogy vettünk egy német antennát, lemásoltuk, és utána jött a kínlódás, hogy a mi antennánk elektromos jellemzőiben is megközelítse az eredetit

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Ha majd a jognak asztalánál…

ĀA kormány ki akar törni a politikai korrektség béklyójából, mert ráébredt, a bűnözők lázadása a börtönviszonyok ellen nem más, mint provokáció