Dippold Pál

Vélemény és vita

Az álbiciklista énje

Az a habogó fiatalember, aki a fővárosi választópolgárok akaratából a főpolgármesteri székbe repült, első pillantásra akár még rokonszenvesnek is minősíthető

Csetlik-botlik a számára ismeretlen terepen. Úgy tesz, vagy akár el is hiszi, hogy neki bármiféle szerepe lehet Budapest életének átalakításában. Akik mögötte állnak azonban tudják, hogy miként kell kiszolgálni a világ­uralmi törekvésekkel jellemezhető balliberális politikai erőket. Azokat, akik irdatlan pénzekért összegereblyézték Magyarországon is mindazon politikai formációkat a szélsőjobbtól a szélsőbalig, akik pénzért, illetve az ezt megszerezni segítő hatalomért bármire hajlandók.

Az álbiciklista főpolgármestert jól szervezett bábszínházban mozgatják azok, akik Magyarországot többször a tönk szélére lökték. Előjöttek a privatizáció nyertesei, élükön a túlmozgásos, a legnagyobb gazemberségekre képes kádkőgyáros Gyurcsánnyal, a Szabad Demokraták Szövetségének kíméletlen szellemi hóhéraival és a magyar gazdaságot többször kiárusító, az embereket külföldi kölcsönök adósságcsapdáiba kergető liberális keretlegényekkel. Ők tolják meg Karácsony biciklijét a városházától kétsaroknyira, hogy a nyurga ember beguruljon a hivatalába.

A nyelvtudomány és a politika állítólagos művészete igen távol áll egymástól. Az önkormányzati választások ígéreteit Karácsony és a mellé rendelt figurák negédes, többes szám első személyben adták elő: Nekünk, budapestieknek erre meg arra van szükségünk ahhoz, hogy a magunk szivárványos demokráciáját kiteljesítsük a „népnyúzó diktatúrával” szemben, azt legyőzve. Tudniillik a városnak, a városoknak, az országoknak meg úgy általában az egész világnak szabadság kell, frídom.

A szabadság mindig csak az és csak olyan lehet, amilyet liberálisék éppen a maguk számára hasznosnak gondolnak. A fővároslakóknak, az „egyszerű” embereknek a magukat iránymutató vezetőknek kikiáltók szűk és nagyon belterjes érdekcsoportja majd megmondja, hogy mire van szükségük. Frídom. Az persze nem számít, hogy mocskosul becsapták választóikat. A demagóg ígéreteikkel végighazudták a kampányt, és most, a hatalmuk megszerzése utáni első pillanatokban szinte minden máshogy van, mint ahogyan mondták.

Karácsony Gergely és népes köre élénk politikai üzletelésbe próbált kezdeni a kormánnyal. Seftelni akarnak.  Az én városomban akkor lesz atlétikai stadion és világbajnokság – szótagolja Karácsony, ha, és következnek azok a „feltételek”, amelyek már jó régóta, még az előző főpolgármesterrel kötött megállapodásban szerepelnek. Újdonság csupán az első, ötvenmilliárd forint kell a budapesti alap- és járóbeteg szakellátásra. Hogy a főváros is szálljon be ebbe a programba, kikérték maguknak. Miként azt sem hozták szóba, hogy az egészségügyi fejlesztésekre összesen hétszázmilliárd forintot szán a kormány az Egészséges Budapest Program keretében. Sőt most már biztos az is, hogy az Újbudára tervezett szuperkórház megépítését a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki többsége leszavazta.

Karácsony kilógatta a lólábat. Mindenki láthatja, mi is van a liberálisok puttonyában. Az, ami mindig is jellemezte őket. Tagadás, pusztítás, hazugság és erőszakos önhittség. Ez a kénkőbűzű szellemi közeg sosem tud többes szám első személyben élni. Csak az én, az egyéni érdek, a szélsőséges individualizmus és a gyilkos önzés számít. Feketén-fehéren itt van tehát előttünk balliberális és a jobboldali konzervatív gondolkodásmód lényege.

Tarlós István aligha mondta volna Budapestre, hogy „az én városomban”. Ő értékteremtő hivatali ideje alatt velünk és nekünk építette a nemzet fővárosát.

Kapcsolódó írásaink

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Felszáradó közérzet

ĀCsak a sebeink gyógyulnának már, s ne ejtenének rajtunk ma is újabb s újabbakat

Rab Irén

Rab Irén

Migrációs képeskönyv

ĀVannak gyorsan integrálódott menekültek, például az afgán Yakin. Családja hat éve érkezett Németországba, ő szociológiát tanul, SPD-tag, és szorgalmasan szervezi a klímatüntetéseket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom