Bencze Izabella

Vélemény és vita

Cseh Katalin és a birodalmi rohamosztagok

Cseh Katalin végső megoldásként még a NATO-hoz is fordulna, hogyha segítenének végre érvényesíteni hazánkban a jogállamiságot

Mivel a NATO végül is katonai szervezet, Cseh, mint abszolút demokrata vízió­ja szerint nyilván szigorúan jogállami pusztítóeszközök haszná­latával kellene elérni, hogy a CEU megkapja a Magyarország első számú, legrangosabb egyeteme megtisztelő címet, vagy hogy hazánk mintegy hatvankétezer civil szervezete közül csak az NGO-k kapjanak anyagi és erkölcsi támogatást s irányítási jogot a parlament és a kormány munkája felett.

Természetesen kizárólag az elnyomott magyar emberek és a liberális jogállam megvalósítása érdekében. Ó, hát volt már ilyen. Kicsit más történelmi korban, kicsit máshogy, de volt. Emlékezzünk, 1956. október 23-a délutánján a Vörös Hadsereg, a Varsói Szerződés legerősebb katonai erejének segítségét egy Gerő Ernő nevű pártkatona kérte, természetesen ő is kizárólag a jogállamiság megvédése érdekében a soviniszta, nacionalista, antiszemita tüntetés miatt.

Ma már az egész világ tudja – na jó, talán Havas Szófiát kivéve –, hogy ordenáré hazugság volt Gerő minden szava. Még kommunista elvtársai is kizárták a pártból koholt vádjai miatt 1962-ben, aztán sok év politikai nélkülözés után 1977-ben így könyörgött: „Tisztelettel kérem, szíveskedjenek visszavenni az MSZMP tagjai sorába. Az MSZMP XI. kongresszusának irányelveivel egyetértek. Mindig kommunistának tartottam magamat, s kezdettől fogva, töretlenül az Októberi Szocialista Forradalom, illetve a Szovjetunió oldalán állottam, és természetesen ma is ott állok.” De még így sem kellett az elvtársainak.

Bizony, járhat így, aki ugyan magyarnak született, de másik ország oldalán áll, azaz árulja a hazáját. Vajon várható-e Cseh Katalin vallomása is egyszer, amikor leírja, hogy a globalizmus talaján áll, és állt mindig is, ezért lódított akkorát 2019-ben az amerikai kongresszusnak írt levelében a magyar diktatórikus kormányzásról és a médiaszabadság hiányáról. Mellesleg csendben utalnék egy egykori karikaturista mondatára. Kaján Tibor szerint akkor van sajtószabadság, ha le lehet írni, hogy nincs sajtószabadság...

De hagyjuk is ezt, nézzük inkább a tényeket: 1956-ban a Varsói Szerződésnek, mint katonai tömbnek voltunk tagjai, ma a NATO-nak. Akkor egy magyar–szovjet állampolgár, a Magyar Dolgozók Pártja, az egykor orvosnak készülő, a sztálinista irányultságú kommunista párt főtitkára, egyben szovjet NKVD-tiszt kérte a katonai erők hazánk elleni beavatkozását. Egy olyan tiszt, aki ahhoz a Belügyi Népbiztossághoz tartozott a Szovjetunióban, amely jogellenes tömeggyilkosságokat hajtott végre belföldön, fenntartotta a Gulagot, kémkedett és külföldön politikai gyilkosságokat követett el.

A hazánk elleni beavatkozást ezúttal Cseh Katalin orvos, momentumos EP-képviselő szorgalmazza, aki egy olyan szervezetnek az alelnöke, amely a Guy Verhofstadt által vezetett Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsalád teljes jogú tagja. Ha már megnéztük, mit tett Gerő külföldi háttérszervezete, nézzük meg Cseh igazán kaotikus politikai hátterű, éretlen, sőt felháborító stílusú külföldi támogatójának, az ALDE vezetőjének tevékenységét is. Elég csak a Wikipédiába beleolvasni. „Pártszövetsége, az ALDE vezetőjeként több esetben élesen kritizálta az Európai Néppárthoz tartozó Orbán Viktor kormányának egyes intézkedéseit. 2013. márciusban nehezményezve a diákok »röghöz kötését«, cikket írt az EUobserver című online lapban, amelyben bejelentette, hogy kezdeményezni készül az EP-ben, hogy érvényesítsék Magyarországgal szemben a 7-es cikkelyt, azaz az ország szavazati jogának felfüggesztését. 2015-ben Budapesten bírálta a magyar kormányt, amiért az – szerinte – vegzálta a civil szervezeteket, korlátozta a sajtó- és vallásszabadságot, és megpróbálta megadóztatni az internethasználatot. 2017-ben az EP egyik elnöki értekezletén a frakcióvezetők stratégiai kérdésekről tárgyaltak, ahol Verhofstadt felvetette az általa elítélt nemzeti konzultáció ügyét…”

Miért tűnik úgy, hogy annak idején a Szovjetunió legalább nem gyűlölte annyira Magyarországot, mint ahogy most teszik a globalista, migráns- és Soros-barát liberális diktatúra felkent hazai és külföldi lovagjai? Bocsánat, pontosítanom kell: a gyűlölet első számú tárgya Orbán Viktor és kormánya. „Az országnak két problémája van, a kivándorlás, mert félmillió fiatal ment el, és a másik, a nagyobb probléma: Orbán” – jelentette ki Verhofstadt, amikor a Móricz Zsigmond körtéren kampányolt a Momentumnak az uniós választások előtt.

Mintha Sorost hallanánk: Magyarország és Lengyelország az EU legnagyobb baja. Verhofstadtot még csak megértem. Nem szeret minket. Lelke rajta. De Cseh Katalint nem értem. No nem azért, mert szerintem nem szereti a nemzetét, hisz joga van rá, hogy így érezzen. Illyés Gyula óta tudjuk ugyanis, hogy magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga. Megszoktuk, hogy a liberálisoknak a Szent Korona csupán svájci sapka, meg hogy nem tudnak mit kezdeni a trianoni határokon túlra szorított magyarokkal. Szívem szerint mondanám, hogy Uram, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek, csakhogy nem ilyen egyszerű a történet.

Cseh ugyanis a hazaárulás jogi kategóriáját is súrolva a politikai ostobaságnak olyan magas fokát produkálta, ami már szégyen. Itthon is, az Egyesült Államokban is. Mindenütt. Vajon mi köze van az Egyesült Államok kongresszusának a magyar belügyekhez? Semmi. No és a NATO-nak? Az Észak-atlanti Szerződés tizennégy cikkelye közül egyetlen egy sem tartalmaz olyan rendelkezést, amelyre a magyar újhullámos politikusnő a kérését alapíthatná. Így hát olyan ostobaságot javasol, amin minden épelméjű politikus csak mosolyogni tud. Méghozzá szánakozva.

El kell keserítenem Cseh Katalint: nem jön be a NATO Magyarországra, mert egyrészt végül is itt van, másrészt ők nem a Vörös Hadsereg. És nem fog még informatikai távirányítással sem bombákat robbantani a CEU érdekében, sőt, a médiaszabadságot sem fogja az MTVA vagy épp a Hír Tv épületének szétlövésével biztosítani. De még Orbán sötétben bujkáló autoritását sem fogja éjjellátó készülékeivel leleplezni, így aztán a momentumos EP-képviselő már most fordulhat az ENSZ-csapatokhoz, vagy éppen a Galaktikus Birodalom rohamosztagához. Ha már egyszer nevetségessé tette magát az Egyesült Államokban, folytathatja lejáratását egészen a csillagos égig.

Egyébként valószínű, hogy Cseh Katalin még soha nem hallott közelről őt fenyegető ágyúlövést. Én igen. Nem kérek belőle, mint ahogy Cseh Katalinból sem. Vajon tudja-e, hogy amikor ideológiai elődje segítséget kért a szovjet csapatoktól a kommunisták jogállamiságának megvédésére, akkor azok lakásállományunk 4,1 százalékát pusztították el. Ezen belül húszezer lakás megsérült, kétezer-kétszáztizenhét teljesen megsemmisült. Ezen lakások 56-os értéke háromszázharminchat millió, 90-es értéken számolva 1,8 milliárd forintot képviselt. Az elpusztított vidéki lakások értéke korabeli értéken hétmillió, 90-es értéken harminchatmillió forint volt. Az egészségügyi- és oktatási intézményekben okozott károk mértéke 56-ban összesen négyszáztizenhárom millió, 90-es értéken 2,2 mil­liárd forint volt. A halottakról nem is beszélve. Merthogy a katonák nem rózsavizet permeteznek. Még a NATO-katonák sem.

Valóban erre vágyik Cseh?

Szinte látom, ahogy végtelen önelégültségében Sargentini Magyarország felett aratott „győzelme” örömére hajazó rendkívüli boldogsággal az arcán abszolút demokratikus módon leváltja Delacroix A szabadság vezeti a népet festményének nőalakját, és helyébe lépve az internacionalizmus vörös zászlóját Soros, Verhofstadt és Juncker arcképével díszítve magasba emelve vezeti a népet a globalizmus poklába. Pedig talán harcolhatna jó ügyért is mint nőgyógyász, és ha már muszáj, mint politikus. A bébik „turmixolásával” szemben inkább a magzatok személyiségi jogait védje. Igaz, azért Soros nem fizet.

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Havas, a jövő

ĀFricska. Boncolgassuk kicsit a Havas-jelenséget, hiszen Újpest momentumos polgármestere kinevezte Havas Szófiát a kerületi Egészségügyi Nonprofit Zrt. élére

Putsay Gábor

Putsay Gábor

Felülvizsgált jóslatok

ĀMostanában szeretnek velünk foglalkozni a nemzetközi hitelminősítők és egyéb pénzügyi szervezetek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom